Scandal urias in Marea Britanie, unde da­te­le personale a 25 de milioane de persoa­ne s-au... pierdut. Informatiile erau stocate pe doua CD-uri aflate in "custodia" Ministe­rului de Finante. Aici figurau n
Scandal urias in Marea Britanie, unde da­te­le personale a 25 de milioane de persoa­ne s-au... pierdut. Informatiile erau stocate pe doua CD-uri aflate in "custodia" Ministe­rului de Finante. Aici figurau numele, codul nu­meric personal, data nasterii, adresa, nu­mele, varsta, sexul copiilor, precum si detaliile bancare ale persoanelor care depusesera cerere pentru obtinerea ajutoarelor de stat pentru copii, transmite BBC. Atat guvernul, cat si opozitia de la Londra au calificat inci­den­tul drept "un dezastru", existand temeri serioase ca toate aceste informatii vor fi utili­zate la fraude si inginerii financiare. Opozitia pune chiar sub semnul intrebarii competenta ministeriala a lui Alistair Darling, titularul portofoliului Finantelor.   "CATASTROFA". Darling a declarat ca regreta profund cele intamplate, dar ca nu exista dovezi in sprijinul teoriei ca datele per­sonale au incaput pe maini gresite. "Oa­me­nii au incredere ca Guvernul are grija de informatiile pe care i le incredinteaza. Or, aceasta incredere a fost inselata", a spus mi­nistrul. El este de parere ca incurcatura s-a produs pe fondul fuzionarii  a doua departamente din cadrul Finantelor.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.