Germanul Armin Meiwes, 45 de ani, care "marturisea" intr-un volum autobiografic ca omul are gust de porc, a fost considerat de catre colegii vietasi drept cea mai potrivita persoana pentru a conduce filiala Partidul Verde din inchisoarea de maxima si
Germanul Armin Meiwes, 45 de ani, care "marturisea" intr-un volum autobiografic ca omul are gust de porc, a fost considerat de catre colegii vietasi drept cea mai potrivita persoana pentru a conduce filiala Partidul Verde din inchisoarea de maxima siguranta Kassel, unde canibalul a fost adus in urma cu trei luni.
Partidul, format din criminali, pedofili si dealeri de droguri, trebuie sa se reuneasca in fiecare marti pentru a discuta, alaturi de reprezentanti ai legii, pe tema taxelor, impozitelor si mediului inconjurator.
Gerhard Kaehler, un reprezentant al penitenciarului care lucreaza cu detinutii, spune ca "Armin nu este nebun. Stie sa scrie si are un discurs foarte bun. Este foarte respectat de detinuti, care au decis sa-l aleaga liderul grupului lor".
Bavaria Radio precizeaza ca atat Meiwes, cat si alti colegi din Partidul Verde si-au luat in serios rolul de aparatori ai mediului si, ca un prim pas in acest sens, au renuntat la carne. "Acum este de parere ca fermele de animale sunt la fel de dezgustatoare ca si crima pe care a comis-o. In prezent, nu mananca decat mancare vegetariana", a povestit unul dintre detinuti.
Totusi, asa-zisa filiala a Partidului Verde din inchisoare nu este recunoscuta de catre adevaratii membri ai respectivei formatiuni politice. Chiar daca Meiwes se pretinde acum un personaj in plina transformare (in cartea sa chiar isi sfatuieste cititorii sa nu incerce sa-l copieze), oficialii Partidului Verde din Germania precizeaza ca nu doresc sa aiba de-a face cu un asemenea personaj. "Domnul Meiwes nu a fost si nici nu este membru al partidului nostru", a precizat Kai Klose, un oficial al partidului mai sus mentionat.
Armin Meiwes, supranumit de presa canibalul din Rotenburg, a devenit celebru pentru ferocitatea cu care, la 9 martie 2001, si-a ucis victima "agatata" pe Internet in urma unui anunt explicit - "Caut un om care doreste sa fie mancat". Bernd Brandes, un inginer de sistem din Berlin in varsta de 43 de ani, a mers de bunavoie acasa la Meiwes, in orasul Rotenburg. Dupa ce au baut impreuna, Meiwes i-a taiat penisul lui Brandes si au incercat sa-l consume.
Dar, pentru ca "delicatesa" nu era pe gustul lor, au decis sa incerce a doua zi altceva. Intr-una din secventele filmate, Brandes, care pierduse mult sange, spunea: "Daca maine mai sunt in viata, vom incerca sa mancam testiculele mele". "O scena absolut socanta. Era incredibil ca un om atat de grav ranit putea debita asemenea aberatii. Parea o comedie de proasta calitate. Din pacate, nu a fost insa asa", scrie dr. Risse.
Intre timp insa, din cauza pierderii masive de sange, Brandes isi pierde cunostinta, iar Meiwes il omoara si il cioparteste. Pana sa fie prins, Meiwes a apucat sa consume aproximativ 20 de kilograme din Brandes. Faptele sale au fost descoperite in decembrie 2002, cand politia a efectuat o perchezitie - in urma unui denunt - la domiciliul lui Meiwes. (Camelia CIOBANU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.