Presedintele Traian Basescu a reprosat Guvernului, ieri, la Pitesti, ca nu a intervenit in situatia legata de "baietii destepti" din energie, despre care a spus ca "si acum" achizitioneaza cu 25 de dolari kilowattul si revand cu "80-90 de dolari", ca
Presedintele Traian Basescu a reprosat Guvernului, ieri, la Pitesti, ca nu a intervenit in situatia legata de "baietii destepti" din energie, despre care a spus ca "si acum" achizitioneaza cu 25 de dolari kilowattul si revand cu "80-90 de dolari", catre populatie si catre companii. "Baietii destepti achizitioneaza si acum energia cu 25 de dolari kilowattul si o revand cu 80-90 de dolari kilowattul catre populatie si companii. A fost posibil ca Guvernul sa nu intervina, pentru ca interesul celor care au ca ideologie ideologia banului a fost mult deasupra interesului public", a spus presedintele Basescu, citat de Mediafax.
El a spus ca Guvernul nu a intervenit in aceasta situatie legata de energie, in ciuda presiunilor care s-au facut, inclusiv de catre mass-media. Şi a amintit ca, in urma cu un an, a lansat o dezbatere legata de "baietii destepti" din energie.
Raspuns a primit in schimb de la liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie. Acesta a declarat, la Petrosani, ca lupta anticoruptie exista doar la nivel declarativ.
"Presedintele Romaniei discuta despre 'baietii destepti>> de ne-a innebunit. Dar de ce nu ia o decizie majora sa eliminam aceste contracte de la 25 de euro la 125 de euro, cu care se vinde energia si in urma carora 100 de euro pleaca in firme din off-shore?
Daca in momentul de fata costul energiei este intre 20 si 25 de euro, de ce nu facem o analiza clara, sa marim pretul carbunelui pana la 50 de euro, sa zicem, si sa scoatem o lege in acest sens? Dumneavoastra (Compania Nationala a Huilei - n.r.) vindeti carbunele la un pret de nimic, scos pe cheltuiala statului, si il vindem la 20 de euro si niste 'baieti destepti>> castiga 100 de euro doar ca plimba niste hartii si stau pe Coasta de Azur sau in alta parte. Trebuie rupte aceste contracte cu 'baietii destepti>>", a declarat Vanghelie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.