Albalact are planuri de investitii care includ o noua fabrica, care va produce branzeturi, deserturi si alimente pe baza de lapte pentru copii, un centru logistic langa Bucuresti, la Afumati, si dezvoltarea sectorului de crestere a animalelor.
Compania a raportat in primele noua luni o cifra de afaceri de 111,7 milioane lei (33,9 milioane euro), in crestere cu 64,3% fata de perioada similara a anului trecut, iar profitul firmei s-a dublat, la 5,6 milioane lei (1,7 milioane euro).
In intervalul ianuarie - septembrie 2006, compania a raportat o cifra de afaceri de circa 68 de milioane lei, iar profitul firmei a fost de 2,75 milioane lei.
"Rezultatele la noua luni sunt foarte bune, in conditiile in care fabrica veche cu care am functionat pana acum ne-a limitat putin capacitatea de productie. Acum am deschis noua fabrica de la Oiejdea, care are echipamente ultramoderne si o capacitate dubla de productie. Din decembrie, toata productia de lactate proaspete va fi relocata in noua fabrica, astfel ca in ultima parte a acestui an si, mai ales, anul viitor vom vedea imediat rezultatele acestor investitii si schimbari importante", a declarat Raul Ciurtin, presedintele Albalact.
In acest an, compania a finalizat o investitie de 10 milioane euro pentru o fabrica la Oiejdea (judetul Alba), care are o capacitate de procesare de 200.000 litri pe zi.
Pentru sustinerea investitiilor, Albalact isi va majora capitalul social, de la nivelul actual de 19,4 milioane lei, la 65,2 milioane lei, gradul de subscriere fiind de 95%.
"Deja am inceput proiectele pentru constructia unui centru logistic langa Bucuresti, care va fi un centru modern destinat exclusiv distribuirii produselor companiei in Bucuresti si in zona de sud-est a tarii. Am mai demarat proiectele pentru marirea capacitatii fermei din Vaidei, Hunedoara, si pentru construirea unei noi ferme in apropiere, investitii care vor permite ca in anul 2009 Albalact sa-si produca in propriile ferme o cantitate de 50.000 - 60.000 litri lapte/zi", a mai spus Ciurtin. Centrul logistic va necesita o investitie de circa trei milioane euro, iar pentru construirea fermei din Hunedoara vor fi alocati circa sapte milioane euro. Vechea fabrica Albalact din Alba Iulia va fi de asemenea dotata cu echipamente noi, iar aici Albalact va incepe in curand producerea mai multor sortimente de branzeturi traditionale romanesti.
Albalact se situeaza printre primii cinci producatori de lactate din Romania, potrivit propriilor estimari, printre concurenti fiind La Dorna, Friesland, Danone si Covalact.