Cu promisiunea ministrului in minte de la inceputul anului, scolarii strabat zilnic kilometri intregi ca sa invete. Multi dintre ei slabi, subnutriti, la intoarcerea acasa nu mai sunt capabili sa-si faca temele. Practic, merg la scoala sa nu ia absen
Cu promisiunea ministrului in minte de la inceputul anului, scolarii strabat zilnic kilometri intregi ca sa invete. Multi dintre ei slabi, subnutriti, la intoarcerea acasa nu mai sunt capabili sa-si faca temele. Practic, merg la scoala sa nu ia absente. Cele sase inspectorate scolare judetene au atras atentia Ministerului Educatiei inca din luna aprilie ca sunt slabe sperante ca licitatia sa aiba castigator, intrucat nici o firma nu are capacitatea sa aduca 137 de microbuze. "Dupa ce am ramas singura regiune din tara fara microbuze scolare, am propus ministerului ca fiecare judet sa faca licitatiile independent. Daca se lucreaza in acest fel, timpul necesar achizitiei in sine va fi scurtat cu mult. Licitatiile nu se vor face la nivel de inspectorate, ci se vor da banii direct unitatilor de invatamant care trebuie sa primeasca microbuzele. Ele vor solicita oferte pe SEAP, iar in termen de 12 - 14 zile, ar putea deja sa semneze contracte cu firmele producatoare", a declarat, ieri, Ioan Abrudan, seful Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj.
La inceputul anului, Satu Mare a fost numit centru regional de organizare a licitatiilor pentru achizitionarea de microbuze scolare. Cele sase judete din regiunea de nord-vest a tarii sunt Cluj, Maramures, Bihor, Bistrita Nasaud, Salaj si Satu Mare.
Adomnitei s-a lamurit la fel de tarziu si in privinta banilor alocati de Guvern pentru reparatia scolilor inainte cu o luna de inceperea cursurilor noului an. Prin urmare, ministerul condus de el a pierdut, luni, in sedinta de Guvern, 435 de milioane de lei la rectificarea bugetara. "Imi pare rau ca am pierdut acesti bani pentru ca nu au fost cheltuiti. Ei au fost luati de la capitolul cheltuieli. Am ajuns in situatia sa avem bani multi si sa nu poata fi cheltuiti. Acest lcuru nu se va mai repeta in 2008, cand vom organiza licitatii in primul trimestru. De vina pentru ca nu au fost cheltuiti banii sunt scolile, inspectoratul si implicit ministerul", a spus Adomnitei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.