Cel mai important lucru atunci cand vrei sa diseci un scandal de mare amploare este sa il “dezbraci” de speculatii si exagerari, in speranta ca il vei intelege mai bine, ca vei reusi sa ii patrunzi esenta. Recentul scandal din Italia a e
Cel mai important lucru atunci cand vrei sa diseci un scandal de mare amploare este sa il “dezbraci” de speculatii si exagerari, in speranta ca il vei intelege mai bine, ca vei reusi sa ii patrunzi esenta. Recentul scandal din Italia a explodat dupa ce romanul Nicolae Romulus Mailat a fost acuzat de uciderea si - atentie! - violarea Giovannei Regianni. Nu crima in sine a incins mintile italienilor, ci violul. Sotia unui militar de frunte, participant la doua razboaie, rapita de un animal unsuros, tarata intr-o vizuina murdara, apoi siluita. Asta a durut, pe fondul unei nervozitati accentuate a omului simplu din Italia, enervat deja de cativa ani de prezenta tiganilor romani in mai toate locurile publice.

A durat o saptamana ca macar noi, romanii, sa intelegem ca nu a fost vorba de nici un viol. Italienii nu o cred nici acum pentru ca prima informatie a avut un impact atat de mare, incat probele criminalistice, descrierea cadavrului si examenul medico-legal nu au mai putut convinge. Sigur ca si mintea italienilor era pregatita pentru a crede ca suntem un neam de monstri.

Este esential sa intelegem pe ce cai a fost tr ansmisa informatia mincinoasa despre viol.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.