Operatorii de telefonie mobila au obtinut anul trecut venituri de 7,6 miliarde lei, iar anul acesta, estimarile indica o valoare de 9 miliarde lei. Estimarile pentru 2008 indica venituri de 9,7 miliarde lei, iar pentru 2009 se vor ridica la 10 miliar
Operatorii de telefonie mobila au obtinut anul trecut venituri de 7,6 miliarde lei, iar anul acesta, estimarile indica o valoare de 9 miliarde lei. Estimarile pentru 2008 indica venituri de 9,7 miliarde lei, iar pentru 2009 se vor ridica la 10 miliarde lei.
Previziunile veniturilor pentru sectorul telefoniei mobile se bazeaza pe estimarile pozitive ale incasarilor din serviciile de date, care vor creste de la mai putin de 5% in 2006, la peste 8% in 2010, se mai precizeaza in raport.
In acelasi timp, veniturile vor fi sustinute si de cresterea penetrarii si a utilizarii serviciilor de telefonie mobila, rata de penetrare urmand sa depaseasca pragul de 100% in 2008, se mai arata in document.
"Factorul determinant al acestei cresteri va fi dat de competita stimulata de cel de-al cincilea jucator care va patrunde pe piata si va oferi acoperire nationala", se intrevede in raportul ANRCTI.
Vodafone, Orange, Cosmote si Zapp sunt cei patru operatori de telefonie mobila din Romania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.