Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a anuntat, ieri, ca va pleca saptamana viitoare la Bruxelles, impreuna cu ministrul Mediului, Attila Korodi, pentru a cere "politicos" oficialilor Comisiei Europene urgentarea gasirii unor solutii
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a anuntat, ieri, ca va pleca saptamana viitoare la Bruxelles, impreuna cu ministrul Mediului, Attila Korodi, pentru a cere "politicos" oficialilor Comisiei Europene urgentarea gasirii unor solutii legate de aplicarea taxei auto in Romania.
"Am propus primului-ministru ca saptamana viitoare, dupa rectificarea bugetului si celelalte evenimente care vor avea loc in aceasta saptamana, sa merg la Bruxelles impreuna cu ministrul Mediului, pentru a solicita cu politete sa se urgenteze gasirea unei solutii pentru acest lucru (taxa auto - n.r.). Ni s-a cerut permanent o corespondenta intre aceste niveluri si pretul masinilor care se practica in Romania, a spus Vosganian.
Reprezentantii autoritatilor romane si cei ai Directiei Taxe a Comisiei Europene au avut, la 8 noiembrie, o noua serie de consultari tehnice pe tema taxei auto, au declarat surse apropiate discutiilor, transmite Mediafax. Comisia Europeana (CE) a insistat ca Romania sa dea dreptul platitorilor taxei auto sa o conteste, iar autoritatile romane au promis ca vor analiza varianta realizarii unui catalog privind valorile de piata ale masinilor, in functie de factori precum marca si rulajul, pentru stabilirea scalei de depreciere. Expertii comunitari sustin ca procedura de infrigement (incalcarea reglementarilor comunitare), initiata de Comisie in luna martie, poate sa fie suspendata numai daca Romania va transmite un proiect de modificare a taxei in conformitate cu prevederile comunitare, precum si un calendar de adoptare. (F.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.