Comisia Europeana a aprobat, ieri, preluarea Rompetrol de catre KazMunaiGas, din Kazahstan, dupa ce a constatat ca operatiunile din Europa ale celor doua companii sunt complementare si ca nu vor aparea probleme legate de concurenta, in urma tranzacti
Comisia Europeana a aprobat, ieri, preluarea Rompetrol de catre KazMunaiGas, din Kazahstan, dupa ce a constatat ca operatiunile din Europa ale celor doua companii sunt complementare si ca nu vor aparea probleme legate de concurenta, in urma tranzactiei, precizeaza Mediafax. La sfarsitul lunii august, firma Rompetrol Holding, din Elvetia, controlata de omul de afaceri roman Dinu Patriciu, a incheiat un acord pentru vanzarea catre compania de stat KazMunaiGas a unei participatii de 75% din actiunile The Rompetrol Group, inregistrat in Olanda. Grupul a fost evaluat la 3,6 miliarde de dolari, astfel ca valoarea participatiei preluate de KazMunaiGaz, ajustata in functie de valoarea datoriilor, se ridica la 2,7 miliarde de dolari. "Activitatile celor doua parti in Europa sunt complementare. KazMunaiGas nu vinde petrol si produse petroliere rafinate in UE, in timp ce Rompetrol comercializeaza produse rafinate, dar nu produce titei sau gaze naturale", se arata intr-un comunicat al Comisiei. Tranzactia propusa nu va ridica probleme legate de concurenta, pe verticala, intrucat cota detinuta de KazMunaiGas pe piata productiei de titei este scazuta, potrivit Comisiei Europene. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.