Scriitorii francezi Philippe Claudel, Laurent Graff, Regis Jauffret si romani Mircea Cartarescu, Horia Roman Patapievici si Ileana Malancioiu vor fi prezenti, alaturi de alte nume consacrate ale literaturii, la cea de-a XIV-a editie a Targului de Car
Scriitorii francezi Philippe Claudel, Laurent Graff, Regis Jauffret si romani Mircea Cartarescu, Horia Roman Patapievici si Ileana Malancioiu vor fi prezenti, alaturi de alte nume consacrate ale literaturii, la cea de-a XIV-a editie a Targului de Carte Gaudeamus, ce se va desfasura intre 21 - 25 noiembrie. Targul, care se deschide miercuri, la Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti, gazduieste anul acesta aproximativ 450 de expozanti si beneficiaza de un buget de aproximativ 500.000 de euro.
Astfel, in programul de manifestari al targului vor fi prezente, alaturi de cele 170 de edituri romanesti - Polirom, Humanitas, Rao, Curtea Veche, Paralela 45 etc. - si 43 de edituri din strainatate cu stand propriu sau in stand national, cele mai multe franceze (Albin Michel, Actes Sud, Le Seuil, Gallimard, Hachette), dar si edituri din Grecia, Bulgaria sau Marea Britanie. Totodata, vor fi prezente la targ 50 de edituri straine reprezentate de agentii de difuzare romanesti, 156 de institutii de invatamant din strainatate si 22 romanesti, agentii de difuzare de carte, firme multimedia, asociatii profesionale, ONG-uri si centre culturale. Horia Roman Patapievici isi va prezenta cartea aparuta recent la editura Humanitas, "Despre idei & blocaje", iar Gabriel Liiceanu va lansa volumele "Despre seductie" si "Sensuri metafizice ale crucii", ultimul scris impreuna cu Anca Manolescu, Horia Roman Patapievici si Andrei Plesu.
Editia a XIV-a a Targului Gaudeamus se va desfasura in acelasi loc ca in anii precedenti - la Pavilionul Central Romexpo. Intrarea la targ se va face pe baza de bilet, care are pretul stabilit de 3 lei.
Organizatorii spera ca editia de anul acesta sa inregistreze si o crestere a numarului de vizitatori fata de anul trecut (92.000 de vizitatori), bazandu-se in parte si pe campania de promovare a evenimentului. Banii incasati vor fi utilizati, sub supravegherea Radio Romania, organizator al evenimentului, pentru finantarea unor debuturi literare si pentru traducerea lucrarilor unor scriitori romani in limbi de circulatie internationala.
In perioada 21 - 25 noiembrie, TVR Cultural va transmite nu mai putin de 10 editii speciale ale Jurnalului Cultural de la Targul International Gaudeamus - Carte de Invatatura. Iubitorii de carte care nu vor reusi sa ajunga la Romexpo vor putea afla astfel, prin intermediul Jurnalelor de la TVR Cultural, punctele de vedere ale editorilor, autorilor si difuzorilor de carte, prezenti la targ.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.