Favoriti la UNAgaleria
Ieri, la UNAgaleria, a avut loc vernisajul expozitiei "The Favourites". 25 de designeri olandezi isi prezinta favoritii, lucrarile a 24 de studenti din Olanda si Romania.
Expozitia este compusa din trei parti, "The Favourites", "The books of 010 publishers" si "Student's work" si este realizata de catre Piet Gerards, Hanna Donker si Maud van Rossum. (D.C.)
Zavaidoc in Festival
Festivalul national de muzica lautareasca veche "Zavaidoc" s-a incheiat duminica seara, la Pitesti, locul unde, in urma cu 111 ani, se nastea cel ale carui melodii au devenit in timp slagare ale muzicii lautaresti. Marele premiu i-a fost acordat Anutei Arghiroi (jud. Teleorman), iar premiul intai, Valentinei Gheorghe (Olt). Cu prilejul Festivalului, a fost dezvelit bustul lui Zavaidoc, opera a sculptorului ploiestean Eugen Petri, realizat in cadrul Simpozionului International de Sculptura "Gheorghe Iliescu-Calinesti", editia a VII-a, si au fost prezentate cartile: "Cantecul lui Zavaidoc", de Jozsef Pildner si "Nabadaiosul Zavaidoc", de Jean Dumitrascu, si CD-ul "Cantecul lui Zavaidoc". (D.C.)