Fostul antrenor al Stiintei, in prezent la Gloria Buzau, spune ca nu vrea sa se razbune pe oficialii craioveni, chiar daca acestia l-au sicanat in ultimele luni de contract.

18 etape a fost Fane Stoica antrenor principal la Universitatea Craiova in sezonul 2006/2007. Dupa un inceput bun de mandat, in care a contabilizat trei victorii consecutive, "Mourinho" si-a cistigat simpatia publicului craiovean, dar si a colaboratorilor. Insa, mai mult decit atit, a reusit sa scoata Universitatea din zona retrogradarii, acolo unde o lasase trioul Stefanescu - Stinga - Ungureanu. Ulterior lucrurile au inceput sa scirtiie. In ultimele unsprezece meciuri la Craiova, Stoica nu a cunoscut victoria, inregistrind sapte egaluri si patru infringeri, parcurs care i-a grabit debarcarea de la Stiinta.

Domnule Stoica, cum vezi partida de la Craiova?

Va fi un meci greu, chiar foarte greu. Gloria Buzau vrea puncte, Universitatea, la rindul ei, vrea punctele. Cineva, insa, va trebui sa piarda.

Ai avut contestatari la numirea ca antrenor la Gloria. Care este atmosfera acum la Buzau?

Am fost contestat de citiva insi. Stii cum e la fotbal? Ca la politica. Unii sint cu tine, altii nu. Erau unii care vroiau alti antrenori de acolo din zona. Nu si-au vazut visul implinit si au facut si ei putina galagie. Oricum atmosfera e buna. Nu am de ce sa ma pling.

S-a spus ca exista o combinatie, ca Universitatea Craiova ar fi cedat punctele la Steaua, etapa trecuta, iar acum urmeaza sa le ia inapoi de la Gloria Buzau...

Astea sint nebunii. E o mare timpenie. Asemenea lucruri nu se mai fac in fotbalul romanesc. Nu inteleg aceste treburi, sint doar pure speculatii, iar cei care vor vedea meciul se vor convinge ca nu e vorba de asa ceva.

Cum crezi ca vei fi primit la Craiova?

Bine. Nu cred ca are cineva ceva cu mine. Eu mi-am facut datoria fata de Universitatea. Mi-am dat sufletul pentru aceasta echipa si am jucat doar pe teren. Suporterii craioveni nu au de ce sa ma conteste.

De ce n-a mai mers treaba atunci cind ai fost antrenor la Stiinta?

Ba eu zic ca a mers. Am fost furati la Vaslui, desi la un moment dat aveam 3-1, am facut 0-0 cu Steaua, FC Arges, Rapid si Dinamo. Nu cred ca echipa mergea foarte prost. Dupa aceste meciuri au fost citeva rezultate nefavorabile. Am avut si nesansa, iar victoria intirzia sa apara.

Atunci de ce s-a ajuns la divort?

Asa a fost sa fie. Au fost anumite probleme, dar nu mai vreau sa vorbesc acum. Asa se mai cearta oamenii la fotbal. Insa totul a trecut, fiecare isi vede de treaba lui.

Mititelu te-a pus sa semnezi zilnic condica si sa antrenezi la juniori. In ce relatii ai ramas cu el?

Bune. Nu mi-a vorbit urit, nu i-am vorbit urit. Nu ii port pica pentru nimic.

Revenind la meciul de vineri, cum va influenta starea terenului jocul de pe "Ion Oblemenco"?

Am auzit si eu ca la Craiova a nins. Am vazut ca terenul a fost greu si la meciurile Stiintei cu Poli si Dinamo. Nu cred ca va fi un avantaj pentru vreuna din echipe. Vineri vor fi fata in fata doua echipe apropiate ca valoare si ca medie de virsta, Craiova avind doar avantajul ca are mai multa experienta in Liga I. Jucatorii mei sunt insa dispusi al efort, la fel ca si ai Stiintei, si cred ca va fi mare lupta.

Vii la Craiova sa demonstrezi ca s-a gresit cind ai fost indeparat?

Nu vreau sa demonstrez nimic altcevca decit ca echipa mea are valoare. Nu am vreo razbunare sau altceva de genul asta.

Il apara pe Bornescu Mourinho din Banie a comentat ieri si situatia portarului Mircea Bornescu, pe care Gloria Bistrita il vrea suspendat. "Nu mi-as fi dorit ca Bornescu sa fie suspendat. In primul rind pentru ca Mircea nu a avut nici un moment intentia de a-l lovi pe Coroian. In plus, nu as avea nici o multumire sa inving Craiova fara Bornescu. Multumirea mea este ca Buzaul sa joace bine si sa invinga in conditii normale, adica cu Mircea Bornescu in poarta", a precizat Stefan Stoica.