Septimiu Stoica, presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a anuntat, ieri, ca isi va da demisia din functie si ca va renunta la orice pozitie in cadrul Consiliului de administratie al Bursei, urmand a se concentra pe avocatura, brokeraj si inv
Septimiu Stoica, presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a anuntat, ieri, ca isi va da demisia din functie si ca va renunta la orice pozitie in cadrul Consiliului de administratie al Bursei, urmand a se concentra pe avocatura, brokeraj si investment banking.

Septimiu Stoica propune Consiliului Bursei unificarea functiilor de presedinte si director general si il nominalizeaza pe Stere Farmache, directorul general al BVB, pentru a ocupa si functia de presedinte, deciziile in acest sens urmand a fi discutate la data de 18 decembrie, in cadrul adunarii generale a actionarilor Bursei. „In caz ca nu o sa se aprobe (n.r., modificarea actului constitutiv), va urma sa decid daca o sa mai fiu presedinte, dar este foarte probabil ca ma voi retrage“, a declarat Septimiu Stoica, citat de NewsIn.

Presedintele BVB a adaugat: „Drumurile mele se vor desparti de Bursa, dar nu de piata de capital“. Stoica a spus ca va reintra in avocatura si va continua in domeniile de brokeraj si investment banking.„Cred ca in urma argumentelor pe care le voi aduce (&ic irc;n adunarea generala a actionarilor BVB), aceasta propunere (privind un cumul de functii) va trece“, a mai spus Stoica.

La randul sau, Stere Farmache a declarat ca este de acord cu preluarea functiei de presedinte daca acest lucru va fi aprobat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.