Un egal cu Albania ne-ar duce in cea de-a patra urna valorica la tragerea la sorti din 2 decembrie. Polonia, Franta sau Spania ne pot lua locul.

Seara de miercuri ar trebui sa fie una speciala daca ar fi sa dam crezare edililor Capitalei. Atunci s-ar disputa ultimul meci de fotbal pe stadionul National, colosul hidos, dar util care a gazduit timp de 54 de ani deopotriva partide care au ramas in istorie si omagii conducatorului iubit. De peste trei ani, Primaria Bucurestiului promite demolarea arenei, iar chinurile par sa fi luat sfirsit. Intr-o neverosimila simbioza, miine au loc slujba de inmormintare a fostului 23 August" si marele bal in cinstea calificarii tricolorilor la Euro 2008.

Dincolo de spectacol se afla meciul propriu-zis, iar acesta nu este deloc lipsit de importanta, pentru ca de el depinde daca Romania va ramine in urna a treia valorica sau va retrograda in cea de-a patra, la tragerea la sorti a grupelor turneului final (2 decembrie, Lucerna). Practic sintem obligati sa invingem, fiindca chiar si un rezultat de egalitate ne arunca printre ultimele patru nationale, fiind aproape imposibil ca macar una dintre urmaritoarele noastre (Spania, care joaca acasa cu Irlanda de Nord; Franta, care joaca in Ucraina; Polonia, care joaca in Serbia) sa nu cistige trei puncte miine seara. Desi teoretic o victorie cu Albania ne-ar da sperante la prezenta in urna a doua, alaturi de forte ale Europei precum Germania si Italia, faptic acest lucru e imposibil de realizat, trebuind indeplinite alte patru conditii. Este greu de crezut ca Suedia nu va trece la Stockholm de Letonia, Cehia se va impiedica in Cipru sau Anglia va risipi calificarea facuta cadou de israelieni si va pierde acasa cu o echipa a Croatiei deja prezenta la Euro. Daca meciul incepe la ora 18.00, spectacolul propriu-zis debuteaza la ora 16.30, pe un ecran urmind sa fie prezentate imagini din jocurile disputate de nationala in aceste preliminarii. Dupa trei minute, pe scena amplasata in fata Peluzei 1 - care va fi inchisa in totalitate pentru public - isi va face aparitia trupa Voltaj, imagini live ale concertului fiind prezentate pe acelasi ecran. La ora 17.05, inaintea ultimei melodii, va urca pe scena si Lucian Bute, care apoi va intra la vestiare, pentru a se intilni cu jucatorii. Dupa aproape o jumatate de ora se vor desfasura doua tombole, prima a FRF (miza fiind reprezentata de cinci tricouri ale reprezentativei noastre), iar a doua a firmei Dacia, un spectator urmind sa cistige un autoturism Dacia Logan.

Intrarea jucatorilor pe teren va fi marcata de o salva de tunuri de confetti (in culorile nationale ale Romaniei - rosu, galben si albastru), iar dupa incheierea meciului vor fi lansate artificii reci si se va demara simbolic demolarea stadionului, prin demontarea unei gradene de beton. Partida Romania-Albania va fi arbitrata de croatul Edo Trivkovici, care a mai fost in Romania acum sase ani, cind a condus mansa a doua a meciului Steaua-St. Gallen, din primul tur al Cupei UEFA. Scorul avea sa fie 1-1, iar ros-albastrii erau eliminati din competitie.