Unde petrecem Revelionul 2008? Acasa sau intr-un restaurant select, cu muzica buna si måncare la discretie? Cel mai ieftin meniu de Revelion intr-un restaurant din Capitala costa 16 euro si se petrece alaturi de colegii de serviciu, in varianta „corporate“.

A inceput febra cautarii unui loc potrivit pentru petrecerea dintre ani. „Teoretic, orice spatiu de alimentatie cu cel putin 30 de locuri poate fi amenajat pentru revelion“, spune Paul Marasoiu, presedintele Romanian Convention Bureau - asociatia organizatorilor de evenimente. Practic, totul depinde de bugetul de care dispune fiecare, dar si de marimea grupului. Multe dintre restaurantele bucurestene organizeaza anul acesta revelioane de tip „corporate“, pentru grupuri de petrecareti din cadrul aceleiasi firme. Acestea sunt si cele mai ieftine, iar cel mai „subtire“ meniu la Crama Culmea Veche costa doar 16 euro. Masa nu este insa indestulata, iar cei care vor sa de distreze pana dimineata s-ar putea sa nu reziste doar cu o gustare calda, o friptura si o placinta, asezonate cu ceva bauturi alcoolice si sucuri. Exista si varianta „al l inclusive“, care mai scoate din buzunarul clientului inca sapte euro. Meniul este mai consistent si contine si gustari reci, si platou cald, dar si dulciuri.

Un amanunt deloc de neglijat este ca bautura este la liber, consumatorul putand alege intre palinca, bere, vin alb si vin rosu. Insa o masa mai indestulata costa cel putin 30 de euro. Comenzile speciale - artificii, DJ sau actori - se adauga la factura, iar locul la masa poate ajunge si la 45-60 de euro, in functie de local.

Cu familia, de la 45 de euro in sus
Fata de revelionul alaturi de colegii de serviciu, petrecerea dintre ani impreuna cu familia si prietenii, intr-un cadru mai intim, e mai scumpa.