Sustinand ca afirmatiile facute de liderul PIN, Cozmin Gusa, au adus prejudicii importante Companiei Nationale Posta Romana, directorul acesteia, Dan Mihai Toader, a anuntat ieri ca-l va da in judecata. "Cozmin Gusa, in spiritul dreptatii, porneste o
Sustinand ca afirmatiile facute de liderul PIN, Cozmin Gusa, au adus prejudicii importante Companiei Nationale Posta Romana, directorul acesteia, Dan Mihai Toader, a anuntat ieri ca-l va da in judecata. "Cozmin Gusa, in spiritul dreptatii, porneste o investigatie si sesizeaza lucruri care n-au nicio legatura cu realitatea. Dumnealui spune ca terenuri din domeniul public sunt date unor firme fara licitatie si subevaluate. Acestea sunt acuze foarte grave. Valoarea cladirii era cu minus privind costurile de demolare si nu cum a zis Cozmin Gusa, ca era subevaluata. Ca dovada exista raportul de evaluare", a declarat pentru NewsIn Mihai Toader.
Reprezentantii companiei au mai spus ca Palatul Postelor din Calea Victoriei 112, pe care CNPR l-a avut in proprietate, nu a mai fost retrocedat, iar guvernantii au procedat corect cand, printr-o hotarare de guvern, l-au dat in administrare Postei. Potrivit lui Toader, CNPR nu a avut sub administrare niciun bun din domeniul public, sau vreun titlu de proprietate. Acesta a explicat cum, in 2004, proprietatea se afla sub administrarea companiei Posta Romana, iar in 2005, conducerea executiva a "inaintat un demers care sustinea ca imobilul sa faca obiectul unei valorificari. Astfel, in 2004 s-a organizat o licitatie".
"Pentru a avea certitudinea ca aceasta licitatie va fi corecta, m-am adresat lui Radu Timofte, de la SRI, si lui Gheorghe Fulga", a completat acesta.
In baza unui studiu, reprezentantii CNPR au spus ca proiectul imobiliar va aduce Companiei Nationale Posta Romana 200 milioane euro, iar statului ii va aduce taxe si impozite de un milion euro pe an. Oficialii Postei Romane au mai spus ca Procema, actionar majoritar la Imopost Developments, care are si drept de constructie in cadrul proiectului rezidential, a garantat 1.100 euro/mp, fiind si compania care, conform licitatiei, a asigurat din punct de vedere juridic Posta Romana ca va suporta din resursele proprii intreaga suma pentru finalizarea proiectului din Calea Victoriei 133 - 135.
Tavalugul "Posta - DNA" a fost pornit in urma cu aproape trei luni de catre liderul PIN, Cozmin Gusa. Acesta i-a incriminat rand pe rand pe Zsolt Nagy, Tudor Chiuariu si Varujan Vosganian in legatura cu HG 377/2007, prin care imobilul situat in Calea Victoriei nr. 133-135, cu terenul aferent, trecea din domeniul public al statului in cel privat al statului. La 23 octombrie a.c., liderul PIN i-a cerut ministrului Economiei si Finantelor sa demisioneze, spunandu-i ca este in vizorul Directiei Nationale Anticoruptie. "Exista un al cincilea ministru al Guvernului Tariceanu, Varujan Vosganian, care are probleme datorita Hotararilor de Guvern pe care le-a promovat. Sunt fapte care pot fi asimilate celor de coruptie. Domnul Vosganian a savarsit un fapt similar domnului Chiuariu si tot in scandalul Posta, cu omul de afaceri Sorin Creteanu”, declara atunci liderul PIN."Am informatii precise din interiorul Ministerului Economiei ca au fost audiate persoane de catre procurori, ca dosarul domnului Vosganian este unul solid, in care se specifica aceste lucruri. Vosganian va fi incadrat la abuz in serviciu contra intereselor publice. Ii cer cu toata seriozitatea domnului Vosganian sa-si dea demisia", a adaugat Gusa.
Purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, declara atunci ca Vosganian nu are calitate de invinuit sau de inculpat in vreun dosar aflat in cercetare la DNA si nu are cunostinta despre existenta unui dosar aflat in faza actelor premergatoare la DNA in care sa fie cercetat ministrul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.