CONCERT - Trei ore de muzica unplugged cu invitati de marca
Primul spectacol care sar­ba­toreste 45 de ani de la debutul legendarului grup a avut loc luni seara, in Sala Mare a Teatrului National din Capitala. Sala a
CONCERT - Trei ore de muzica unplugged cu invitati de marca
Primul spectacol care sar­ba­toreste 45 de ani de la debutul legendarului grup a avut loc luni seara, in Sala Mare a Teatrului National din Capitala. Sala a fost arhiplina, desi biletele au costat 300, 500 si 700 de lei. Concertul "pentru bogati" sustinut de Nicu Covaci & Co s-a bucurat de o foarte calda primire, chiar daca Phoenix a evoluat fara indragitul Mircea Baniciu. Dupa entuziasmantul microrecital sustinut de primul solist vocal, Mony Bordeianu (Sfintii si inceputurile Phoenix), Tavi Colen si Bogdan Bradu au interpretat, in maniera personala, marile hituri Phoenix de dupa 1970.  STIU CA NE IUBITI. Duo-ul Covaci & Bordeianu a inceput sa fredoneze primul cantec din istoria grupului, inregistrat la radio, "Stiu ca ma iubesti", dupa care au urcat pe sce­na si ceilalti: Kappl, Gram, Li­pan, Contras. A urmat "Floarea stan­­ci­lor", prima piesa din concertul Phoenix, la care Johnny Raducanu a acompaniat la pian, si apoi "Ma­ma, mama", prilej pentru Covaci de a-si aminti cum versul "ce aspra-i viata" a fost cenzurat (si inlocuit) in perioada respectiva. Ultimul cantec din program cu Bordeianu solist vocal nu a fost "Canarul" (cum ne-am fi asteptat), ci mult mai veselul hit "Vremuri", la care invitat special, din public, a fost Ludovic Orban, politicianul cantand decent la chitara (armonie). Taragotul lui Dumitru Farcas si naiul lui Gheor­ghe Zamfir au imbogatit, diversificat si completat sound-ul acustic al gru­pului Phoenix, care au inceput "Sarba in caruta", au continuat cu "Ciocarlia" si "Paparuga", moment la care s-au adaugat celor aflati pe scena un cvartet de coarde plus cvartetul Passion.  COLEN, IMPECABIL. Un atractiv moment al primei parti a fost solo-ul lui Marius Mihalache la tambal, provocat si completat de "Tandarica". In timp ce Tavi Colen (invitat) a cantat cu acuratete si dezin­voltura "Fata verde", "Nunta", "Numai una", Bogdan Bradu (noul vocal) a "zbarcit-o" pe "Mica Tiganiada" si incruntat (tot timpul) a facut fata unor piese complexe ca "Mesterul Manole" sau "Pasarea Ca­landrinon". Stelu Enache, partenerul lui "Tandarica" la inregistrari cu muzica aromana, a interpretat ono­rabil "Cucuveaua". alex.revenco@jurnalul.ro   Playlist "Stiu ca ma iubesti", "Floa­rea stancilor", "Mama, mama", "Vremuri", "Sarba in caruta", "Ciocarlia", "Paparuga", Mihalache solo, "Fata verde", "Mugur de fluier", "Nunta", "Numai una", "Mica tiganiada", "Strunga", "Cucuveaua", "Mesterul Manole", "Anotimpul 5 " - instrumental, Gram & Neumann solo, "Pasarea Calandrinon", "Vasiliscul si Aspida", "Sirena", "Andrii Popa", "Fie sa renasca". La sfarsitul concertului, com­po­nen­tii grupului Phoenix au primit din partea casei de productie Roton Discul de Aur pentru albumul "Baba Novak", lansat in 2005 si vandut, pana acum, in peste 10.000 de unitati. La 7 de­cem­brie, la Sala Palatului din Bucuresti va avea loc un alt concert din seria Phoenix - 45 de ani, dar de aceasta data biletele vor avea un pret accesibil.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.