"Pentru a asigura o calitate cat mai buna a serviciilor de date mobile oferite clientilor sai, Orange Romania a achizitionat de la Tektronix o solutie de monitorizare a retelei EDGE/GPRS. Solutia monitorizeaza diversi parametri, precum viteza de tran
"Pentru a asigura o calitate cat mai buna a serviciilor de date mobile oferite clientilor sai, Orange Romania a achizitionat de la Tektronix o solutie de monitorizare a retelei EDGE/GPRS. Solutia monitorizeaza diversi parametri, precum viteza de transfer sau stabilitatea conexiunii", au spus pentru NewsIn, oficialii Orange Romana.
Ei au precizat ca solutia este utila daca intr-o anumita zona, reteaua EDGE/GPRS nu functioneaza la parametri optimi. Acest lucru este semnalat cu ajutorul solutiei de monitorizare, iar echipa tehnica poate interveni pentru remedierea situatiei in cel mai scurt timp. Operatorul nu a putut oferi date financiare legate de contract.
Compania americana Tektronix, Inc este un furnizor mondial de solutii pentru managementul retelelor de comunicati si diagnoza. Solutiile de masurare si monitorizare se adreseaza industriei telecomunicatiilor, a semiconductorilor si computerelor. Compania opereaza in 19 tari si are in jurul a 4.500 de angajati.
Operatorul de telefonie mobila Orange Romania estimeaza ca va incheia anul 2007 cu venituri de 1,2 miliarde euro, in crestere cu 11% fata de anul trecut, iar la finalul lui septembrie a ajuns la 9,31 milioane de clienti.
Orange Romania a avut in trimestrul trei venituri de 326 milioane euro, in crestere cu 24,2% comparativ cu aceeasi perioada a anului, venitul mediu pe utilizator fiind de 11 euro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.