Grupul nipon Olympus Corp a anuntat ca va lansa o oferta de preluare in valoare de 1,31 miliarde de euro pentru producatorul britanic de instrumente medicale Gyrus Group, pentru a-si intari pozitia pe aceasta piata, informeaza Reuters, citat de NewsI
Grupul nipon Olympus Corp a anuntat ca va lansa o oferta de preluare in valoare de 1,31 miliarde de euro pentru producatorul britanic de instrumente medicale Gyrus Group, pentru a-si intari pozitia pe aceasta piata, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Consiliul de administratie al Gyrus Group a recomandat oferta, ce se ridica la 0,879 euro pe actiune, a anuntat Olympus intr-un comunicat de presa. Acest pret este cu 57,5% mai mare decat cotatia titlurilor Gyrus la inchiderea ultimei sedinte bursiere, de 0,558 euro pe actiune.
Olympus este cel mai mare producator de endoscoape medicale si unul dintre cei mai importanti fabricanti de camere si aparate foto digitale din lume, memorii de card etc. Compania a declarat ca prin aceasta achizitie isi va extinde oferta de instrumente ce pot elimina sau trata tesuturile afectate, intr-un fel mult mai putin riscant decat prin chirurgia traditionala.
"Operatiunile grupului Gyrus si cele ale diviziei medicale a Olympus sunt complementare intr-un grad foarte ridicat si sunt increzator ca acest parteneriat va genera sinergii substantiale si oportunitati pentru ambele firme", a declarat presedintele Olympus, Tsuyoshi Kikukawa.
Cererea pentru instrumentele si procedurile de acest tip este in crestere din cauza majorarii costurilor pentru tratamente si imbatranirea populatiei din statele industrializate, de aceea compania considera noua achizitie ca fiind una substantiala.
Gyrus Group este un actor important pe piata instrumentelor ce functioneaza pe baza frecventelor radio, a precizat grupul nipon Olympus Corp, care a adaugat ca aceasta tranzactie va da nastere unui grup specializat pe sisteme medicale cu venituri de aproximativ 223 miliarde euro. Olympus a precizat ca va finanta aceasta achizitie prin numerar si credite.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.