Magistratii Tribunalului Bucuresti au respins, ieri, definitiv si irevocabil recursul declarat de Ion Balint, zis “Nutu Camataru”, fostul lider al gruparii interlope cunoscute sub numele de “Clanul Camataru”, prin care a atac
Magistratii Tribunalului Bucuresti au respins, ieri, definitiv si irevocabil recursul declarat de Ion Balint, zis “Nutu Camataru”, fostul lider al gruparii interlope cunoscute sub numele de “Clanul Camataru”, prin care a atacat decizia Judecatoriei sectorului 4, unde i-a fost respinsa ca nefondata actiunea prin care solicita sa fie eliberat conditionat.

Ion Balint, cunoscut sub numele de “Nutu Camataru”, a cerut magistratilor Tribunalului Bucuresti sa ii admita cererea de eliberare conditionata, pe motivul ca nu are ce invata la Penitenciarul Jilava. In schimb, el a conchis ca locul lui este in libertate, langa sotie si “cei doi baieti mari” ai sai. “Cred ca locul meu este langa familie. Ce sa invat in puscarie? Sa ma droghez?! Sunt foarte multi drogati”, s-a plans judecatorilor Tribunalului Bucuresti Ion Balint, fostul lider al clanului “Camataru”, condamnat pentru mai multe infractiuni de crima organizata.

In vara acestui an, el a formulat o cerere de eliberare conditionata, intr-un dosar in care a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti, in 2004, la sase ani de i nchisoare pentru o talharie comisa cu zece ani inainte, in 1994. Potrivit acestei decizii, fostul lider al clanului “Camataru” urmeaza sa isi termine de executat pedeapsa la jumatatea lunii iunie 2010, insa Ion Balint si-a motivat cererea prin faptul ca a ispasit jumatate din pedeapsa la care fusese condamnat, iar potrivit vechilor prevederi ale Codului de procedura penala, aflate in vigoare in momentul comiterii infractiunii, poate formula o asemenea cerere. Conform noilor prevederi ale acestui Cod, condamnatii pot cere sa fie eliberati conditionat dupa ce au executat doua treimi din pedeapsa, dar aceste prevederi nu se aplica retroactiv, astfel incat cererea lui “Nutu Camataru” se intemeiaza pe vechile norme. Chiar si asa, Comisia de eliberari conditionate a Penitenciarului Jilava a hotarat, in data de 21 iunie, sa amane luarea in discutie a cererii pentru luna aprilie a anului 2008, deoarece a constatat ca solicitantul are antecedente penale si este cercetat in alte cauze. Nemultumit, “Nutu Camataru” a atacat in instanta hotararea Comisiei de eliberari conditionate, printr-un proces inregistrat pe rolul Judecatoriei sectorului 4, in data de 12 septembrie. Magistratii acestei instante i-au respins cererea ca nefondata si au pastrat decizia Comisiei Penitenciarului Jilava, fixand ca data de reiterare a cererii 20 aprilie 2008.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.