La noi nu se traieste din scris Presedintele Uniunii Scriitorilor ne vorbeste in randurile de mai jos despre destinul scriitorului in Romania momentului si despre imaginea culturii noastre peste granita.


Jurnalul National: Care au f
La noi nu se traieste din scris Presedintele Uniunii Scriitorilor ne vorbeste in randurile de mai jos despre destinul scriitorului in Romania momentului si despre imaginea culturii noastre peste granita.


Jurnalul National: Care au fost temele discutate la recenta intalnire a Comitetului director al USR?Nicolae Manolescu: Am avut, aproximativ, 25 de puncte pe ordinea de zi. Majoritatea, informari referitoare la stadiul in care se gasesc diferitele noastre programe, mai cu seama cele legate de vizibilitatea mai mare a activitatilor Uniunii. O multime de lucruri despre care am tinut sa ne informam colegii, pentru ca acestia sa stie cum decurg proiectele pe care le-au aprobat si pentru care s-au dat si bani.

Cel mai important lucru insa a fost ca, la aproape un an si jumatate cat ne-a mai ramas pana la viitoarele alegeri ale USR, trebuie sa punem in practica schimbarea statutului si a organigramei institutiei. Intampinam o serie de probleme practice. Incercam sa facem un sistem de "arondare" a scriitorilor pe langa asociatiile din orasele in care locuiesc sau in apropierea carora se afla. Acestea sunt nu numai chestiuni birocratice, dar si de functionare, de eficienta.

Pentru ca tot vorbim despre vizibilitate, m-am vazut zilele trecute cu presedintele CA al TVR si am discutat un parteneriat al USR cu TVR, in masura in care eu cred ca postul national ar putea face mai mult pentru cultura scrisa. Am facut acest parteneriat, incercand sa ne infiltram cumva in buletinele de stiri, sa fie un minut pe seara in care sa se spuna ca s-a deschis o expozitie, s-a lansat o carte. E foarte ciudat ca foarte putini scriitori sunt cunoscuti, au popularitate. Sunt cunoscuti, in schimb, tot felul de indivizi, unii pe drept, altii pe nedrept, nu conteaza. Scriitorii insa sunt foarte putin stiuti, iar pe cei care sunt lumea ii cunoaste pentru ca au facut altceva.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.