In mai putin de o saptamana, romanii sunt asteptati la vot pentru a decide pe cine trimit in Parlamentul European si daca vor sau nu vot uninominal, incepand cu urmatoarele alegeri. In ultimele zile de campanie, se intetesc luptele intre partide, ia
In mai putin de o saptamana, romanii sunt asteptati la vot pentru a decide pe cine trimit in Parlamentul European si daca vor sau nu vot uninominal, incepand cu urmatoarele alegeri. In ultimele zile de campanie, se intetesc luptele intre partide, iar Guvernul cauta solutii ca sa organizeze cat mai bine ambele scrutinuri, pentru a nu da voie adversarilor politici sa dezvolte noi teme de atac.

Executivul a decis ieri ca referendumul lui Basescu pentru votul uninominal sa se desfasoare in acelasi interval orar cu euroalegerile. Programul sectiilor de vot pentru ambele alegeri va fi in intervalul orar 7- 21. Anterior acestei decizii, PD solicitase deja Guvernului „sa nu-si bata joc de alegeri, de cetateni si de banii publici“ si sa unifice cele doua scrutinuri.

Statistica votantilor
Liderul PD Emil Boc a mai cerut Guvernului sa stabileasca numarul exact al cetatenilor cu drept de vot, in functie de care se va decide valabilitatea referendumului. Potrivit lui Boc, ar exista o diferenta, de 900 mii de cetateni, intre datele de la Institutul de Statistica si cele raportate de MIRA. Dupa validarea referendumului , PD va veni in Parlament cu un proiect de lege pentru votul uninominal, in varianta pe care s-au pronuntat cetatenii.

Presedintele vrea sa dea cu matura
Presedintele Basescu si-a postat pe site-ul de campanie un joc intitulat „razboiul curateniei, amenintarea listacilor“, in care apare cu o matura in mana, promitand sa curete clasa politica de cei care se ascund in spatele listei de partid. Despre reforma politica prin introducerea votului uninominal, presedintele le va vorbi romanilor si vineri, in ultima emisiune electorala de la TVR.

BEC, acuzat ca 'da liber>> la fraude
Asociatia ProDemocratia acuza BEC ca, pentru europarlamentare, „da liber“ la fraude cu urna mobila, ca urmare a faptului ca Biroul a respins propunerea ca solicitantii urnei mobile sa prezinte la sectii nu doar o cerere scrisa, ci si acte medicale care sa ateste ca solicitantul nu se poate deplasa la sectia de vot. APD acuza BEC ca refuza sa sporeasca masurile de siguranta impotriva fraudarii alegerilor si lasa loc „folosirii abuzive a urnei mobile“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.