Compania Lubella, parte a grupului polonez Maspex Wadowice, prezent pe piata romaneasca prin subsidiara Tymbark Maspex Romania, va prelua 80% din actiunile producatorului de paste fainoase Arnos Oradea, tranzactia urmand sa fie finalizata la inceputu
Compania Lubella, parte a grupului polonez Maspex Wadowice, prezent pe piata romaneasca prin subsidiara Tymbark Maspex Romania, va prelua 80% din actiunile producatorului de paste fainoase Arnos Oradea, tranzactia urmand sa fie finalizata la inceputul lunii decembrie.
"Ca urmare, Lubella va prelua controlul facilitatii de productie din Oradea, al marcii 'Arnos>> si al unei cote de aproape 10% din piata romaneasca de paste fainoase", se arata intr-un comunicat al TymbAark maspex Romania.
In urma tranzactiei, actionarii fondatori ai Arnos, Janos si Arpad Gere, vor pastra un pachet de 20% din actiunile firmei, iar compania poloneza va pastra actuala conducere.
"Am cautat un investitor care sa fie interesat de dezvoltarea afacerii noastre, pentru ca acest lucru este cel mai important pentru noi. Colaborarea cu grupul Maspex ne va permite sa intarim pozitia marcii Arnos pe piata romaneasca", a declarat in comunicat presedintele consiliului de administratie a firmei, Arpad Gere.
Producatorul de paste fainoase Arnos, infiintat in 1992, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproape 11 milioane de lei (trei milioane de euro) si un profit net de 2,14 milioane de lei (608.000 euro), potrivit datelor firmei transmise Ministerului Economiei si Finantelor.
"Pentru acest an estimam un avans al cifrei de afaceri la 5,5 milioane de euro", a declarat agentiei Mediafax directorul comercial al Arnos, Szabolcs Gere.
Firma din Oradea detine o cota valorica de 9,4% din piata de paste fainoase si 6,18% in functie de volum, potrivit datelor firmei de cercetare Nielsen Romania, valabile pentru perioada iunie-iulie 2007.
Piata romaneasca de paste fainoase este dominata de producatorii interni, care detin 96% din sectorul de profil.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.