Compania petroliera italiana Eni s-a retras din discutiile pentru preluarea companiei Burren Energy, dupa ce producatorul britanic de petrol a anuntat ca nu este multumit de oferta de 2,4 miliarde de euro si ca doreste peste 16 euro/actiune, informea
Compania petroliera italiana Eni s-a retras din discutiile pentru preluarea companiei Burren Energy, dupa ce producatorul britanic de petrol a anuntat ca nu este multumit de oferta de 2,4 miliarde de euro si ca doreste peste 16 euro/actiune, informeaza Reuters, citat de NewsIn. Burren a declarat ca Eni nu este dispusa sa-si majoreze oferta initiala, care "nu indeplineste conditiile consiliului director in ce priveste fundamentele si valoarea strategica a activelor Burren", potrivit companiei britanice. Eni, cu sediul la Milano, a anuntat luna trecuta o oferta orientativa de 14 euro/actiune pentru preluarea Burren Energy. Compania britanica a respins oferta si a sustinut ca a primit oferte orientative de pana la 15 euro per actiune. Korea National Oil Corp, companie sud-coreeana detinuta de stat, a declarat ca este unul dintre actorii interesati de o eventuala preluare a Burren. Un purtator de cuvant a declarat ca Burren este inca pregatit sa accepte ofertele altor companii, insa a refuzat sa precizeze daca grupul britanic poarta la ora actuala negocieri cu alte firme. Cu toate astea, analistii au declarat ca Eni a fost cel mai aproape de achizitionarea Burren, dat fiind faptul ca portofoliul sau era complementar cu activele companiei britanice. Eni exploateaza campul petrolier M'Boundi, situat in Republica Congo, iar participatia de 37% din acest camp, detinuta de Burren, reprezinta cel mai important activ al grupului britanic. De asemenea, operatiunile Burren din Turkmenistan vor deschide calea spre patrunderea pe piata statului din Asia Centrala, unde schimbarea presedintelui a creat un mediu mai propice de investitii pentru companiile petroliere internationale. Colin Smith, reprezentant al firmei DrKW, a declarat saptamana trecuta ca Eni va putea sa mareasca oferta pana la 19 euro, dar Jon Dunningham, de la Seymour Pierce, a precizat ca este mult mai probabila o oferta de 16-17 euro per actiune.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.