Jan Ullrich, starul ciclismului german, a recurs la dopaj pentru a cistiga Turul Frantei in 1997, a scris ieri saptaminalul "Focus", care isi sprijina teoria pe confidentele mentorului fostului rutier, Rudy Pevenage. Revista "Focus" a avut acces la i
Jan Ullrich, starul ciclismului german, a recurs la dopaj pentru a cistiga Turul Frantei in 1997, a scris ieri saptaminalul "Focus", care isi sprijina teoria pe confidentele mentorului fostului rutier, Rudy Pevenage. Revista "Focus" a avut acces la inregistrarile conversatiilor dintre Pevenage si Jef d'Hont, fostul preparator fizic al echipei Telekom care a dezvaluit in primavara ca utilizarea EPO era generalizata la formatia germana in anii '90. Potrivit sursei citate, Pevenage a recunoscut, in martie, intr-o conversatie cu d'Hont, ca Ullrich a recurs la dopaj atunci cind s-a alaturat echipei Telekom, in 1996: "Asa a cistigat Turul, nu?". D'Hont a raspuns: "Da si ar fi putut cistiga chiar si in anul precedent", la care Pevenage a subliniat: "Este clar". Inregistrarile subliniaza si rolul lui Pevenage pentru organziarea dopajului cu EPO in anii '90, iar apoi a dopajului prin transfuzie sangvina in anii 2000. Pevenage a recunoscut ca toti rutierii echipei stiau de operatiunile de dopaj. Singurul german care a cistigat Turul Frantei, Ullrich a negat mereu ca s-ar fi dopat: el s-a retras din activitate in luna februarie dupa implicarea in afacerea Fuentes, numele medicului din centrul unei retele de dopaj sangvin desfiintata de politia spaniola. D'Hont a dezvaluit in primavara ca el i-a injectat EPO lui Ullrich in 1996: publicarea autobiografiei fostului preparator fizic a lansat afacerea Telekom. Fostii rutieri ai echipei, cum ar fi danezul Bjarne Riis, cistigator al Turului Frantei 1996, si germanul Erik Zabel, au recunoscut ca s-au dopat.

Selectiuni din cariera lui Ullrich


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.