Piraeus Bank a inregistrat o evolutie spectaculoasa in primele noua luni ale acestui an, valoarea portofoliului de credite al bancii atingand la finele lunii septembrie un nivel de peste 1,8 miliarde euro, mai mult cu 230% fata de aceeasi perioada a
Piraeus Bank a inregistrat o evolutie spectaculoasa in primele noua luni ale acestui an, valoarea portofoliului de credite al bancii atingand la finele lunii septembrie un nivel de peste 1,8 miliarde euro, mai mult cu 230% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al institutiei de credit. Acest avans a fost inregistrat pe fondul lansarii de noi produse bancare, dar si datorita retelei de sucursale, incluse in procesul de dezvoltare al bancii inceput din a doua parte a anului trecut.
Astfel, valoarea creditelor acordate persoanelor fizice se ridica la sfarsitul lunii septembrie 2007, la 670 milioane euro, de 7 ori mai mult fata de volumul inregistrat in septembrie 2006. Valoarea creditelor acordate persoanelor juridice depasea la 30 septembrie 2007, 1,1 miliarde euro, cu 150% mai mult fata de septembrie 2006.
Valoarea depozitelor a atins dupa primele noua luni ale anului 415 milioane euro, in crestere cu 119% fata de aceeasi perioada a anului trecut. O crestere insemnata au inregistrat si activele bancii, a caror valoare a urcat in primele noua luni ale anului cu 213%, comparativ cu intervalul din 2006, pana la aproape 2,2 miliarde euro. Profitul bancii inainte de impozitare atinsese, la 30 septembrie 2007, aproape 15 milioane euro, o crestere de 140% fata de aceeasi luna a anului trecut.
In ceea ce priveste numarul de clienti ai bancii, acesta a urcat cu aproape 209% comparativ cu septembrie 2006, atingand un nivel de peste 166.000, iar cel al cardurilor emise atingea 38.000 de bucati, la finele lui septembrie, de 3 ori mai mult comparativ cu acelasi interval din 2006. "Rezultatele obtinute in primele noua luni ale acestui an depasesc estimarile noastre, precum si bugetul avut in vedere pentru 2007. Este o evolutie pozitiva pe care dorim sa o mentinem si in anii urmatori", a declarat Stavros Lekkakos, presedinte si CEO, Piraeus Bank Group Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.