In timp ce Politia romana a deschis o ancheta pentru agresarea jurnalistilor, liderul galeriei echipei Farul sustine ca vecinii i-au obligat sa faca pipi in sticla la intoarcerea de la Sofia.

Suporterii romani recunosc ca s-au batut intre ei la Sofia, se lauda cu tortele aprinse in tribuna bulgarilor si acuza politia de la sud de Dunare de abuzuri. Despre jurnalistii batuti, fanii sustin ca le-au incalcat intimitatea, insa ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a cerut identificarea si sanctionarea huliganilor, chiar daca nu s-a inregistrat nici o plingere din partea celor agresati.

Liderul galeriei echipei Farul, Sorin Mihailescu, a explicat ca incidentele de la meciul de simbata au aparut in momentul in care jandarmii bulgari au interzis celor de la Honoris Patria, un grup de 30-40 de persoane care nu lipseste de la partidele nationalei, sa desfaca un banner. „Cele trei galerii ale noastre i-au incoltit pe jandarmii bulgari, acestia fiind prinsi la mijloc. Suporterul ranit ce a aparut pe mai multe posturi tv era al Petrolului Ploiesti, dar a fost ranit in urma unui conflict ce a avut loc inainte de meci cu suporterii dinamovisti", a precizat Mihailescu, confirmind astfel ca romanii si-au amintit si in Bulgaria ca sustin echipe diferite. El a povestit si despre modul in care s-au comportat politistii bulgari inainte si dupa partida: „Coincidenta a facut ca, si la plecare, si la intoarcere, autocarul nostru sa fie in spatele celui cu suporteri dinamovisti. La plecare, in vama, suporteri ai echipei Dinamo au agresat un cameraman al Antenei 1 si au intepat cu un cutit unul din cauciucurile masinii de la Antena 1. Politistii bulgari ne-au oprit la intrare in Sofia si ne-au pus alcool-testul la mai multi suporteri si astfel ne-au intirziat intrarea pe stadion cu aproximativ 20-25 minute. La intoarcere nu ne-au permis sa oprim autocarele, desi multi dintre noi aveau nevoie la toaleta. La vreo 70 de kilometri de Sofia am decis sa oprim autocarul pentru a ne face nevoile, dar imediat politistii care ne-au escortat s-au opus. Unii au scos pistoalele si ne-au amenintat sa urcam inapoi in autocare si sa nu mai oprim pina la granita. Pe sofer l-au amenintat ca ii vor lua carnetul si il vor rupe daca mai opreste. Am fost nevoiti in aceste conditii sa urinam in sticle si sa le aruncam pe geam", a afirmat Mihailescu.

Reveniti in tara, dinamovistii s-au laudat pe dinamomania.ro cu faptele de arme de la sud de Dunare. „I-am umilit pe bulgari la Sofia" este titlul unui articol, in care se comenteaza incidentele: „Fanii dinamovisti care au fost prezenti la Sofia au reusit sa tina piept jignirilor aduse de bulgari, dar si interventiei violente a jandarmilor sofioti sau obiectelor aruncate cu nemiluita dinspre tribuna bulgara in sectorul romanesc". Potrivit purtatorului de cuvint al MIRA, Marius Tache, primele marturii indica faptul ca autorul agresiunii asupra jurnalistilor ar fi suporter dinamovist. „S-a demarat o ancheta. In cazul in care victima va depune plingere, in functie de datele de pe certificatul medico-legal, sanctiunile pentru suporter ar putea fi mai dure", a precizat Tache. La meciul de la Sofia au asistat cel mult 400 de fani romani.

Un suporter al nationalei isi povesteste experienta de la meciul Bulgaria-Romania pe www.cotidianul.ro/select