Purtatorul de cuvant al Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), Marius Tache, a declarat ca, in urma cu o zi, in timp ce se intorcea de la Sofia, unde se deplasase pentru a transmite date despre meciul de fotbal Romania - Bulgaria,
Purtatorul de cuvant al Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), Marius Tache, a declarat ca, in urma cu o zi, in timp ce se intorcea de la Sofia, unde se deplasase pentru a transmite date despre meciul de fotbal Romania - Bulgaria, un reporter al unei televiziuni a fost agresat de un suporter roman. Suporterul, despre care martorii incidentului au spus ca ar fi dinamovist, a coborat din autocarul cu care calatorea si l-a lovit pe reporter, fara motiv. Dupa agresiune, suporterul, ajutat de alti prieteni, ar fi taiat cauciucurile masinii cu care calatorea jurnalistul. Tache a adaugat ca reporterul agresat nu a depus inca plangere, insa Politia a deschis deja o ancheta pentru descoperirea agresorului. In cazul in care victima va depune plangere, in functie de datele de pe certificatul medico-legal, sanctiunile pentru suporter ar putea fi mai dure.
Liderul galeriei echipei Farul, Sorin Mihailescu, a declarat ca cei 50 de suporteri constanteni care s-au aflat in tribunele Stadionului "Vasil Levski" din Sofia nu au luat parte la nici un incident. "Noi, cei de la Farul, am stat intr-o parte superioara a sectorului care a revenit suporterilor romani si nu aveam cum sa luam parte la conflictul dintre suporterii romani si jandarmii bulgari. Alaturi de galeria Farului mai erau prezente alte trei galerii din Romania, cea a Petrolului Ploiesti prin 30-40 de persoane, cea a lui Dinamo prin 30-40 de persoane si Honoris Patria, o galerie ce merge la toate jocurile nationalei, aceasta fiind formata de asemenea din 30-40 de fani", a spus Mihailescu. Acesta a explicat ca incidentele au aparut in momentul in care jandamii bulgari au interzis celor de la Honoris Patria sa desfaca un banner. "Cele trei galerii ale noastre i-au incoltit pe jandamii bulgari, acestia fiind prinsi la mijloc. Suporterul ranit ce a aparut pe mai multe posturi TV era al Petrolului Ploiesti, dar a fost ranit in urma unui conflict ce a avut loc inainte de meci cu suporterii dinamovisti. Galeria Farului a stat linistita, noi am dat doar tonul incurajarilor", a precizat Mihailescu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.