Fostul premier britanic Tony Blair a suferit o adevarata criza de incredere care l-a adus in punctul de a-si anunta demisia cu trei ani inainte de retragerea din functia de sef al Guvernului de la Londra, au declarat o serie de apropiati, citati de T
Fostul premier britanic Tony Blair a suferit o adevarata criza de incredere care l-a adus in punctul de a-si anunta demisia cu trei ani inainte de retragerea din functia de sef al Guvernului de la Londra, au declarat o serie de apropiati, citati de The Daily Telegraph. Acestia au declarat ca fostul premier nu putea face fata presiunii generate de necesitatea de a anunta data la care se va retrage din fruntea Guvernului. DEPRIMAT. In primavara anului 2004, Blair era foarte deprimat in urma esecului inregistrat in cadrul eforturilor de asigurare a unei paci durabile in Irak in timp ce relatiile sale cu Gordon Brown se deteriorasera acut din cauza refuzului premierului de a stabili o data a retragerii sale din functie. "Cred ca traversa probabil o perioada, sa zicem, de incertitudine", a declarat Peter Mandelson, comisarul european pentru Comert si unul dintre cei mai apropiati aliati ai fostului premier britanic, citat de BBC. "Pe plan intern, crestea presiunea asupra sa pentru a stabili un calendar, o zi, pentru a preciza cand se va retrage si sa faca loc altora. Aceasta situatie l-a deprimat", a adaugat Mandelson. Alastair Campbell, fost director de comunicare al premierului Blair, a precizat ca a avut impresia ca acesta se decisese sa se retraga din functie in 2004. "A existat un moment in care el si-a pierdut usor increderea in sine", a precizat acesta. Campbell a declarat ca Tony Blair era atat de convingator cand declara ca se va retrage incat incepuse sa faca pregatirile necesare pentru o eventuala demisie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.