Fumatorii sunt predispusi la cancer, dar si la psoriazis, avertizeaza o echipa de cercetatori din SUA.

11 tipuri de cancer la organele vitale au ca principala cauza tabagismul. Dintre acestea, cancerul pulmonar este cel mai sever. Mai nou
Fumatorii sunt predispusi la cancer, dar si la psoriazis, avertizeaza o echipa de cercetatori din SUA.

11 tipuri de cancer la organele vitale au ca principala cauza tabagismul. Dintre acestea, cancerul pulmonar este cel mai sever. Mai nou, cercetatorii nord-americani au descoperit ca tabagismul este vinovat si de cresterea riscului de psoriazis, boala de natura dermatologica. Cercetatorii spun ca riscul este cu atat mai mare cu cat numarul de tigari fumate zilnic e mai mare.


Pentru a formula acest nou avertisment, cercetatori de la cateva universitati celebre din Boston (Statele Unite) si Vancouver (Canada) au monitorizat aproximativ 14 ani peste 116.000 de femei intre 25 si 42 de ani. Jumatate din femeile incluse in studiu erau fumatoare. Numarul tigarilor fumate a fost contabilizat in pachete de 20 de tigari fumate in fiecare an.


Comparand riscul de psoriazis la nefumatoare si la fumatoare, s-a observat ca acesta creste vertiginos o data cu cresterea numarului de pachete fumate anual. Aceste rezultate sunt un argument suplimentar, categoric evidentiat de cifre, de a renunta la tigari, concluzioneaza autorii studiului publicat la 29 octombrie in The American Journal of Medecine.


SITE. Potrivit informatiilor oferite pe site, www.Psoriasis.ro, "psoriazisul este o afectiune cutanata cronica, cu evolutie de lunga durata, caracterizata prin aparitia unor placi rosii (eritematoase), proeminente, bine delimitate, acoperite de scuame groase («coji»), albe-sidefii, usor detasabile. Psoriazisul afecteaza, in general, zonele de extensie ale corpului (coate, genunchi, lombe, zona de insertie a parului la nivelul scalpului) sau unghiile. Dar psoriazisul poate afecta orice alte zone ale corpului. De asemenea, poate sa se insoteasca de afectarea articulatiilor".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.