Kosovarii au mers la vot sambata, intr-o atmosfera tensionata, majoritatea albaneza sperand ca viitorul Parlament va proclama independenta, relateaza AFP.Circa 1,5 milioane de alegatori au fost chemati la cele peste 2.000 de birouri de vot, care s-a
Kosovarii au mers la vot sambata, intr-o atmosfera tensionata, majoritatea albaneza sperand ca viitorul Parlament va proclama independenta, relateaza AFP.Circa 1,5 milioane de alegatori au fost chemati la cele peste 2.000 de birouri de vot, care s-au inchis la 19.00 (20.00, ora Romaniei). Scrutinul a fost monitorizat de 150 observatori ai Consiliului Europei si 25.000 observatori locali.

Belgradul le-a cerut celor circa 100.000 de sarbi din Kosovo sa boicoteze scrutinul, considerand ca acesta este un nou pas spre independenta.Alegerile au loc in timp ce sarbii si kosovarii albanezi negociaza, practic fara speranta de succes, pe tema statutului definitiv al Kosovo.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.