Sejururi ieftine in Turcia, Bulgaria, Austria sau in tari exotice, precum Tunisia, Egipt sau Maldive nu se mai gasesc decat o scurta perioada de timp. Agentiile turistice mai practica tarifele mici din extrasezon doar trei saptamani, cel mult o luna
Sejururi ieftine in Turcia, Bulgaria, Austria sau in tari exotice, precum Tunisia, Egipt sau Maldive nu se mai gasesc decat o scurta perioada de timp. Agentiile turistice mai practica tarifele mici din extrasezon doar trei saptamani, cel mult o luna, dupa care ofertele se vor scumpi semnificativ. Spre exemplu, o saptamana la un hotel de doua stele din Egipt, in statiunea Hurghada, cu demipensiune, costa 275 de euro/persoana pana pe 18 decembrie, fara taxe de aeroport. Incepand cu 19 decembrie, pretul „sare” cu 40%, ceea ce inseamna ca saptamana petrecuta in Egipt va costa aproape 400 de euro.
Cei care si-au facut planuri ca vor scoate din buzunare mai putin de 500 de euro pentru petrecerea Revelionului vor avea insa o surpriza neplacuta. Sejururile se scumpesc semnificativ de sarbatori, mai exact incepand cu 26 decembrie, cand agentiile mai urca pretul pachetelor cu inca 25%. Aceeasi camera va costa astfel 484 de euro/persoana, suma la care trebuie adaugata si cina festiva, de 35 de euro. Sunt insa si agentii care in aceasta perioada au oferte speciale in Tunisia, de aproximativ 250 de euro/persoana, la hoteluri de patru stele, cu all-inclusiv e si taxe de aeroport incluse.

Aceleasi sejururi pot ajunge la 850 de euro, de Revelion, ceea ce inseamna o scumpire de mai bine de trei ori. Politica de preturi este valabila si in cazul tarilor mai indepartate, in care o saptamana de Revelion se apropie de 2.500 de euro. In aceste conditii, o vacanta in Maldive in aceasta perioada, tocmai la malul Oceanului Indian, se poate numi ieftina.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.