Supapa liberala a inceput sa slabeasca, disensiunile dintre cele doua grupari de la nivelul conducerii PNL incepand sa iasa la suprafata. Saptamana trecuta, doi dintre oamenii sustinuti de Tariceanu, Adrian Cioroianu si Bogdan Olteanu, s-au trezit de
Supapa liberala a inceput sa slabeasca, disensiunile dintre cele doua grupari de la nivelul conducerii PNL incepand sa iasa la suprafata. Saptamana trecuta, doi dintre oamenii sustinuti de Tariceanu, Adrian Cioroianu si Bogdan Olteanu, s-au trezit dezavuati public de o parte a vicepresedintilor liberali.


Vicepresedintele PNL Puiu Hasotti, ramas in folclorul liberal drept autorul formulei "ministri-papagali" din guvernul Tariceanu, s-a declarat saptamana trecuta ca fiind in imposibilitatea de a-l mai apara pe detinatorul portofoliului Externelor, Adrian Cioroianu. Dupa ce ministrul a comis a doua gafa, spunand ca deportarea tiganilor infractori nu se va face "prea curand", Hasotti a cedat nervos si a declarat in conferinta de presa ca nu-l mai poate apara public. "Domnul Cioroianu a gresit ieri inca o data si nu pot sa nu recunosc acest lucru. Eu, ieri in fata dumneavoastra, i-am luat apararea, dar acum nu mai pot sa-i iau apararea. El nu este nici rasist, nici xenofob si, daca tacea, filosof ramanea", a declarat Hasotti. Mai mult, afirmatia lui a fost precedata de o sedinta a senatorilor PNL in care Cioroianu a fost tinta criticilor tuturor. Grupul senator al PNL ii reuneste pe liberalii cu state vechi, precum Puiu Hasotti, Radu Stroe, Norica Nicolai - majoritatea extrem de critica cu privire la prestatia ministrilor lui Tariceanu.

TABERE. La varful PNL, nemultumirile sunt camuflate bine in public, dar taberele sunt clar conturate. Pe de o parte, Crin Antonescu, Norica Nicolai, Radu Stroe, Puiu Hasotti si, din cand in cand, Ludovic Orban, formeaza grupul greilor din partid.

De partea cealalta sunt tinerii sustinuti de Tariceanu in guvern, precum si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, ultimul avand in partid cea mai mare influenta asupra premierului. Bogdan Olteanu a cazut si el victima criticilor venite din cealalta tabara. Vicepresedintele Crin Antonescu l-a dezavuat pe Bogdan Olteanu pentru declaratia potrivit careiaNicolas Taubman, ambasadorul SUA la Bucuresti, a fost numit in acest post gratie banilor varsati in contul de campanie al lui George Bush.

"Acest lucru este inacceptabil si risca, din punct de vedere diplomatic, sa aiba o conotatie care nu reprezinta in nici un fel punctul de vedere al PNL", a declarat Crin Antonescu. Norica Nicolai si Crin Antonescu au incercat acum cateva saptamani sa forteze o remaniere guvenamentala, fara succes insa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.