FACTURI. Peste 450.000 de abonati casnici ai CEZ Romania i-au primit in luna octombrie facturile la energia electrica cu o intarziere intre 10 si 30 de zile. Potrivit lui Eugen Botoarca, seful Directiei Servicii Clienti din cadrul companiei, in cele mai multe cazuri factura a ajuns la o data ulterioara celei limita. El a mai spus ca pentru aceste facturi nu se vor calcula penalitati. Cele 450.000 de facturi reprezinta o treime din totalul facturilor emise.

CONSTRUCTII. Finantarea liniei feroviare de mare viteza Bucuresti - Budapesta ar putea fi realizata pe anumite tronsoane prin parteneriat public-privat, a anuntat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. "Proiectul se va face si cu bani de la bugetul Uniunii, dar si de la bugetul de stat si exista posibilitatea ca pe anumite tronsoane sa o facem in sistem de parteneriat public-privat", a spus Orban. Modul de finantare a liniei se va decide dupa finalizarea studiului de fezabilitate.

DN 17. Ministerul Transporturilor va suplimenta banii alocati firmelor care lucreaza la reabilitarea DN 17 intre Bistrita si granita cu judetul Suceava pentru ca acestea sa amenajeze si trotuare. Ludovic Orban a declarat ca trebuie ca pe viitor sa se gaseasca solutii pentru construirea unor drumuri alternative pentru carute si animale, pentru ca acestea sa nu mai intre pe drumul national, extrem de circulat, creand astfel probleme soferilor.