De ieri a intrat in vigoare aten­tio­na­rea meteorologica cotata cod galben valabila pana in aceasta noapte. Astfel, in sudul, centrul, dar si in estul tarii, iarna se pare ca s-a instalat deja. "De vina" este ciclo
De ieri a intrat in vigoare aten­tio­na­rea meteorologica cotata cod galben valabila pana in aceasta noapte. Astfel, in sudul, centrul, dar si in estul tarii, iarna se pare ca s-a instalat deja. "De vina" este ciclonul format in Marea Mediteraneana, care gene­rea­za aceste ploi. In jumatatea de sud si de est a Romaniei, astazi van­tul va continua sa prezinte intensifi­cari sustinute.  Va ninge pe arii extinse la deal si in zonele montane. Precipitatii insemnate cantitativ vor fi mai ales in judetele Arges, Braila, Buzau, Caras-Severin, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Ialomita, Galati, Giurgiu, Gorj, Mehedinti, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea, Valcea si Vrancea si Capitala. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 50 l/mp. Astazi, in Capitala va fi lapo­vi­ta, va ninge. Mercurul termo­metrelor nu va de­pa­si 2 grade Celsius, maine insa se vor atinge 5 gra­de, iar vantul nu va mai avea intensi­ficari. De o ame­lioare a vremii sub aspec­tul precipitatiilor, dar si sub aspect termic putem vorbi abia miercuri.  Vantul puternic a provocat deja pagube. Ieri, 45 de localitati din Dolj, Caras-Severin, Ilfov, Olt si Teleorman au ramas fara energie electrica. In Bucuresti, mai multe masini au fost avariate de copacii care au cazut din cauza vijeliei pu­ternice. Toate porturile maritime din Constanta au fost inchise din cauza vantului puternic, care ar putea pune in pericol siguranta na­vigatiei. (Anca Ardeleanu) .


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.