Institutul de Hidrologie a emis sambata o atentionare cod galben pentru opt judete din Banat si Oltenia, unde raurile ar putea depasi cotele de atentie, ca urmare a precipitatiilor prognozate pentru urmatoarele zile Atentionarea cod galben este vala
Institutul de Hidrologie a emis sambata o atentionare cod galben pentru opt judete din Banat si Oltenia, unde raurile ar putea depasi cotele de atentie, ca urmare a precipitatiilor prognozate pentru urmatoarele zile Atentionarea cod galben este valabila de duminica, 18 noiembrie, ora 6.00, pana marti, 20 noiembrie, ora 6.00. Judetele vizate sunt Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Mehedinti, Gorj, Valcea, Dolj si Olt, au mai spus cei de la Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor. Raurile pentru care se asteapta depasiri ale cotelor de atentie sunt Bega, Timis, Barzava, Caras, Nera, Cerna, Jiu, Blahnita, Lotru si afluentii Lotrului inferior.

Avertizarile hidrologice cod galben indica risc de viituri sau cresteri rapide ale nivelului apei, cu depasiri ale cotelor de atentie, neconducand la pagube semnificative, dar care necesita o vigilenta sporita pentru unele activitati sezoniere sau expuse la inundatii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.