Contestati de toata planeta, pentru ca nu semneaza Protocolul de la Kyoto, americanii se apara spunand ca ei aplica programe impotriva incalzirii globale de mai bine de un deceniu. O discutie cu doi reprezentanti economici ai Ambasadei americane la B
Contestati de toata planeta, pentru ca nu semneaza Protocolul de la Kyoto, americanii se apara spunand ca ei aplica programe impotriva incalzirii globale de mai bine de un deceniu. O discutie cu doi reprezentanti economici ai Ambasadei americane la Bucuresti: Robert J. Tate si Blair. L. LaBarge.


Jurnalul National: Este incalzirea globala o problema pentru administratia americana?Robert Tate: Da, intr-adevar. Mediul reprezinta una dintre temele de care ma ocup, ca ofiter economic, si pot sa afirm ca schimbarile climatice reprezinta una dintre cele mai importante preocupari pentru guvernul american. Acest lucru nu este, insa, prea cunoscut si de aceea consider ca este foarte important sa le spunem - autoritati, ONG-uri, oameni obisnuiti - despre ceea ce face America in acest domeniu. Activitatea a fost de lunga durata si cu rezultate foarte bune. Presedintele Bush a afirmat recent ca cele mai mari provocari in ziua de astazi sunt schimbarile climatice si securitatea energetica. Deci este un domeniu cu grad de importanta ridicat pentru guvernul nostru.
Blair LaBarge: Suntem constienti ca afirmatia conform careia activitatea umana este cea care a condus la schimbarile climatice este reala. Americanii stiu de lucrul acesta, atat la nivel national, cat la nivelul comunitatilor sunt ingrijorati si stiu ca daca se actioneaza, efectele pot fi stopate. Este important de stiut ca multe din actiunile intreprinse de guvern, multe din initiativele legislative luate vin de la nivelul comunitatilor. Lucrul acesta spune multe.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.