In anii interbelici, Ion Pribeagu a facut sa rada o tara intreaga cu "strofele sprintare" si poantele sale. A publicat mult, in peste o suta de reviste - marii comedieni ai epocii precum Constantin Tanase, apelau la Pribeagu sa le scrie monoloage si
In anii interbelici, Ion Pribeagu a facut sa rada o tara intreaga cu "strofele sprintare" si poantele sale. A publicat mult, in peste o suta de reviste - marii comedieni ai epocii precum Constantin Tanase, apelau la Pribeagu sa le scrie monoloage si scenete comice; a scris spectacole intregi re revista, uneori a si jucat in ele. Era mic de statura dar simpatic, de unde si volumul care l-a consacrat "Mic si-al draculuii. Florin Piersic si Maia Morgenstern umbla prin tara si strainatate recitand versurile amuzante ale lui Pribeagu. Presedintele Comunitatii Evreilor din Bucuresti, prof. ing. Osy Lazar a invitat ZIUA si ne-a asigurat ca "n-o sa ne para rau". Ca vom fi intampinati de un taraf cu muzici de epoca, un cor de copii va interpreta cantece ale caror texte au fost scrise de Pribeagu, scriitorul Octavian Sava va prezenta scurta istorie a unui rege-umorist, iar Maia Morgenstern va prezenta, in premiera, noul ei spectacol "Mic si-al dracului - Ion Pribeagu". In pauza, un eveniment editorial: Tesu Solomovici si Editura TESU vor lansa noul volum "Comediile lui Ion Pribeagu", o antologie cu texte din presa vremii si din spectacole.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.