Peste 13.000 de romani au venit in Irlanda de la aderarea tarii lor la UE, in ianuarie 2007, potrivit ultimelor statistici, dar numai 110 dintre ei au primit permise de munca, relateaza cotidianul The Irish Times, in editia electronica de sambata.
Peste 13.000 de romani au venit in Irlanda de la aderarea tarii lor la UE, in ianuarie 2007, potrivit ultimelor statistici, dar numai 110 dintre ei au primit permise de munca, relateaza cotidianul The Irish Times, in editia electronica de sambata. STATISTICI. Potrivit Departamentului social si pentru afaceri familiale, 13.225 de romani au fost inregistrati la Seriviciul Public Social in perioada ianuarie-octombrie 2007, dar Departamentul pentru intreprinderi, comert si angajare sustine ca a eliberat numai 110 permise de munca, dintre care 24 au fost reinnoite, in aceeasi perioada. Nu se stie cati dintre romanii care au venit in Irlanda de atunci s-au intors acasa, si, de asemenea, nu se stie cati dintre ei sunt studenti, dependenti de soti sau angajati la negru. O masura guvernamentala introdusa pentru a preveni "turismul social" stipuleaza ca romanii si cetatenii altor state membre UE nu pot pretinde servicii sociale daca nu locuiesc in Irlanda timp de cel putin doi ani. O purtatoare de cuvant de la ambasada Romaniei a declarat ca aceste statistici sugereaza ca multi dintre cei care locuiau in Irlanda inainte de 1 ianuarie si-au chemat familiile dupa aceasta data. Teoria este sustinuta de cresterea lunara a numerelor pentru serviciul public social: peste 6.000 au fost inregistrate numai in primele trei luni ale lui 2007, iar ulterior au scazut semnificativ. Statisticile privind numerele pentru serviciul public social (PPS) reprezinta doar unul dintre indicatoarele referitoare la afluxul de imigranti, dar nu arata cati dintre detinatorii lor au parasit tara de la primire.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.