• Stiinta PLUS Un grup de cercetatori de la Harvard a gasit o metoda de a studia viata unei celule nervoase de la inceput si pina cind moare. Oamenii de stiinta au hranit soarecii cu substante care le-au colorat neuronii in rosu, verde si albastru. Pentru ca fiecare celula asimileaza un amestec propriu din aceste culori, s-a ajuns la o paleta de 90 de nuante distincte. Rezultatul a constat intr-un curcubeu de neuroni care radiau fluorescent prin peretii celulor nervoase, a caror dezvoltare poate fi urmarita individual.

MINUS Halo a lansat un aspirator care va poate transforma locuinta intr-un laborator. Cu o tehnologie revolutionara distruge toti germenii, elimina orice firicel de praf, ouale de insecte de prin casa si orice forma de virus. Este de inteles folosirea unui astfel de aparat intr-un spital sau alta institutie de acest gen ori in cazul alergicilor la praf, acarieni sau alte microparticule, dar transformarea locuintei intr-un loc complet aseptic duce la disparitia anticorpilor si distrugerea sistemului imunitar.

• New Media

PLUS Diesel si-a construit reputatia pe baza show-urilor new media cu holograme, spectacole de lumini si alte efecte speciale. De curind si-a lansat cel mai chic magazin online, un adevarat spectacol care te face sa uiti ca te afli la cumparaturi. Modelele au fost fotografiate sub apa sau iesind din niste coconi bizari, grafica este impecabila, iar videourile sint impresionante din punct de vedere vizual, mai ales datorita efectelor speciale.

MINUS Un grup de profesori din Marea Britanie vrea sa implementeze un program astfel incit oamenii care folosesc greseli grave de limba engleza sa fie corectati prin interventia unui soft care le atrage atentia de fiecare data cind fac o greseala si le da lectii de gramatica si limba in timp real. Este un abuz sa intervii, in orice forma, in activitatea online a oamenilor in afara de cazul in care acestia apeleaza la serviciu. Orice alta forma de intrerupere este nejustificata.

• Arta

PLUS Un portret al lui Liz Taylor, una dintre operele realizate de Andy Warhol, a fost adjudecat pentru 23,7 milioane de dolari, la o licitatie organizata de casa Christie's la New York. Portretul, intitulat „Liz" si realizat in 1963, a fost evaluat de specialisti la peste 25 de milioane de dolari. Conform BBC, casa Christie's a refuzat sa confirme speculatiile potrivit carora actorul britanic Hugh Grant ar fi scos tabloul la licitatie dupa ce l-a cumparat pentru 15 milioane de dolari, in 2001.

MINUS Artistul italian Simone Rachelli a lansat o colectie de mobilier care imita perfect carnea rosie, atit la nivel vizual, cit si ca textura. Fotoliile, closetul, scaunele si chiar micile obiecte de bucatarie arata ca niste animale jupuite de piele carora li se vad inca oasele, arterele sectionate s.a.m.d. Singura problema legata de aceste lucrari este declaratia artistului ca aceasta colectie este indreptata impotriva vegetarienilor si poate fi privita ca o provocare pentru a le testa convingerile.