Muzeul Satului
La Muzeul Satului din Bucuresti, putem sa admiram pana la 9 decembrie, in zilele de miercuri - duminica, orele 9:00-17:00, expozitia "Mobilierul pictat". Aurelia Pomponiu, doctor in domeniul restaurarii textilelor de arta,
Muzeul Satului
La Muzeul Satului din Bucuresti, putem sa admiram pana la 9 decembrie, in zilele de miercuri - duminica, orele 9:00-17:00, expozitia "Mobilierul pictat". Aurelia Pomponiu, doctor in domeniul restaurarii textilelor de arta, a facut o pasiune si pentru alt suport - lemnul. In culori discrete, artista a impodobit cutiute de bijuterii, taburete, dulapuri, rame pentru oglinzi, tablii de pat, policioare, in modele cu influente in principal din zona saseasca. "De cateva decenii a aparut aceasta dorinta de a introduce intr-un univers de lucruri standard un obiect care sa se sustraga standardului. Admir la Aurelia Pomponiu grija si preocuparea pentru respectarea limitelor restaurarii", a spus profesorul Gheorghe Achitei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.