"Romania este monitorizata de Comisia Europeana in ceea ce priveste jurisprudenta. La nivelul sistemului juridic exista astfel de probleme. Intrebarea este de ce un judecator pronunta o hotarare, iar altul una contrara intr-un caz similar. Sigur, jud
"Romania este monitorizata de Comisia Europeana in ceea ce priveste jurisprudenta. La nivelul sistemului juridic exista astfel de probleme. Intrebarea este de ce un judecator pronunta o hotarare, iar altul una contrara intr-un caz similar. Sigur, judecatorul este suveran, dar explicatiile sunt de natura obiectiva. Avem o legislatie lacunara, instabila, care se modifica permanent, de la zi la zi chiar", a spus Pandrea, in cadrul conferintei internationale cu tema "Separatia si echilibrul puterilor in stat- garantie a independentei justitiei", organizata de CSM. Pandrea a aratat ca de exemplu, in 2006, pe 6 septembrie, a fost facuta o modificare legislativa, iar la numai o zi aceasta a fost modificata din nou. "Ce sa faca in cazul acesta judecatorul?", a intrebat retoric presedintele CSM. Totodata, potrivit Mediafax, el a criticat si faptul ca institutia pe care o reprezinta este ocolita de multe ori, desi ar trebui sa dea aviz pentru diferitele legi. "Legile sunt schimbate de la zi la zi, asa apar disfunctionalitati. Au fost situatii cand CSM a fost ocolit. Nu am fost consultati si s-a vazut", a completat Pandrea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.