Comisarii Garzii Financiare au confiscat 2 tone de alcool etilic concentrat 96%, 30 litri de esenta de tuica, precum si mijlocul de transport, autoduba Peugeot Boxer nr. B- 48-EPX, ce apartineau firmei „Romanasul“ SRL din comuna maramure
Comisarii Garzii Financiare au confiscat 2 tone de alcool etilic concentrat 96%, 30 litri de esenta de tuica, precum si mijlocul de transport, autoduba Peugeot Boxer nr. B- 48-EPX, ce apartineau firmei „Romanasul“ SRL din comuna maramureseana Turt, conform procesului-verbal nr. 0145132, incheiat la Timisoara, in data de 6 noiembrie 2007. Motivul confiscarii marfii cu pricina, din care, potrivit comisarilor, urmau sa fie obtinute peste 6 tone de viitoare bautura „tip matrafox“, l-a reprezentat faptul ca transportul respectiv nu era insotit de niciun document, afacerea fiind, pe langa ilegala, si generatoare de o evaziune fiscala estimata la peste 500.000 euro. Astfel, pe langa amenda de 10.000 RON, patronii „Romanasului“ vor „beneficia“ din partea comisarilor si de un dosar penal pentru evaziune fiscala.

„Mafia alcoolului“ este mult mai infipta in pamantul mioritic al afacerilor ilicite decat lasa sa se banuiasca telenovela de „mare succes“ si mic litraj „Remes si ai lui, caltabosii rasului“, partea de nord-vest a tarii, respec tiv judetele Satu Mare si Maramures, fiind „Mecca alcoolului“ mai mult sau mai putin pur si licit. Asa incat, recenta lovitura a comisarilor Garzii Financiare din judetul Arad, care a confiscat, la intrarea in Timisoara, de la firma „Romanasul“ SRL, doua tone de alcool pur „made in Turt“ ce urma sa se transforme in peste sase tone de viitoare bautura de tipul „Adio, mama!“, ar putea parea ca o picatura intr-un ocean. Asta, chiar daca numai din accizele si TVA preconizate a fi fentate de „afaceristii din Turt“, bugetul statului ar fi fost pagubit cu sute de mii de euro, in timp ce in conturile afaceristilor ar fi intrat o suma infinit mai mare. „Din pacate, desi ii urmarim de mult pe acesti 'oameni de afaceri>> din Turt, am reusit sa-i prindem numai la acest transport“, a mentionat unul dintre comisarii care au pandit traficul efectuat de „trio Romanasul“ pe axa Turt-Timisoara. Luati de mult in vizor de catre comisarii Garzii Financiare pentru faptul ca obisnuiau sa transporte fara niciun act alcoolul etilic din Maramures pe care „il prelucrau“ in cele doua „puncte de lucru“ proprii din Timisoara, „fabricantii de alcool“ ai firmei „Romanasul“ SRL din Turt formeaza o companie a familiei Mindrut, in care, din motive de cazier, „seful“, Vasile Mindrut, este „numai“ asociat cu 50%, cumnata sa, Florica Mindrut, are celalalt „pachet de actiuni“ si prerogative de administrator, in timp ce fratele „sefului“, Ion Mindrut, este „carausul“ si „tapul ispasitor“. De altfel, in momentul in care a fost prins de comisarii Garzii Financiare la volanul dubitei in care se „lafaiau“ cele doua tone de alcool etilic orfane de acte, soferul Ion Mindrut a sustinut, asa cum este consemnat si in procesul-verbal, ca „nu are documente la marfa deoarece a fost preluata de la niste necunoscuti care l-au rugat sa o transporte la Timisoara“. Cat despre vreo legatura de serviciu sau de rudenie cu „Romanasul“ SRL, soferul Ion Mindrut s-a jurat ca nu are habar.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.