Flota rusa din Marea Neagra, stationata in sudul Ucrainei, va trebui sa paraseasca teritoriul ucrainean la sfarsitul lui 2017, a anuntat vineri vicepremeirul ucrainean Oleksandr Kuzmuk, revenind asupra propunerilor premierului Viktor Ianukovici din u
Flota rusa din Marea Neagra, stationata in sudul Ucrainei, va trebui sa paraseasca teritoriul ucrainean la sfarsitul lui 2017, a anuntat vineri vicepremeirul ucrainean Oleksandr Kuzmuk, revenind asupra propunerilor premierului Viktor Ianukovici din urma cu un an, informeaza rian.ru. ACORD. Premierul prorus Viktor Ianukovici a apreciat in 2006 ca flota rusa va putea ramane pe teritoriul ucrainean dupa expirarea acestui acord, in 2017. "Flota rusa din Marea Neagra va pleca spre sfarsitul lui 2017, conform acordului" privind stationarea sa la Sebastopol, in Crimeea, a declarat oficialul, considerat mai degraba drept prorus, pentru agentia Interfax. Stationarea flotei ruse la Sebastopol, in conformitate cu un acord incheiat in 1997 pentru 20 de ani, intre Kiev si Moscova, provoaca in mod periodic tensiuni intre Rusia si fosta republica sovietica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.