Colegiul Farmacistilor din Romania va sesiza Comisia Europeana in legatura cu mentinerea de catre autoritati si in 2008, prin contractul-cadru privind acordarea asistentei medicale, a plafoanelor la farmacii. Romania este singura tara din Uniunea Eur
Colegiul Farmacistilor din Romania va sesiza Comisia Europeana in legatura cu mentinerea de catre autoritati si in 2008, prin contractul-cadru privind acordarea asistentei medicale, a plafoanelor la farmacii. Romania este singura tara din Uniunea Europeana care are acest sistem, sustin reprezentantii colegiului.

"Nici anul urmator, la un an de la integrare, nu vom scapa de plafoanele de la farmacii. In continuare, pacientii vor avea de ales fie intre a se imbulzi in primele zile la farmacie si a astepta la cozi interminabile pentru a-si lua medicamentele vitale, fie sa alerge de la o farmacie la alta si, in ultima instanta, sa isi plateasca medicamentele din propriul buzunar", a spus Dumitru Lupuliasa, presedintele Colegiului. Conducerea CFR a precizat ca, in pofida promisiunilor publice ale autoritatilor ca vor fi eliminate plafoanele de la farmacii, nu s-a schimbat nimic semnificativ in acest sens.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.