Japonia se pregateste sa incalce un moratoriu aflat in vigoare de cateva zeci de ani cu privire la vanatoarea balenelor cu cocoasa, demarand, saptamana viitoare, in Pacificul de Sud, cel mai mare program stiintific din istoria tarii privind studiul
Japonia se pregateste sa incalce un moratoriu aflat in vigoare de cateva zeci de ani cu privire la vanatoarea balenelor cu cocoasa, demarand, saptamana viitoare, in Pacificul de Sud, cel mai mare program stiintific din istoria tarii privind studiul balenelor, transmite, sambata, Associated Press. CRIMA. Flota de baleniere a Japoniei va parasi portul avand ca misiune uciderea a 50 de balene cu cocoasa in ceea ce se estimeaza a fi prima operatiune de vanatoare de mare amploare a acestor mamifere din 1963, cand a fost instituit un moratoriu care stipuleaza protectia lor internationala. Agentia Maritima japoneza a refuzat sa confirme data de plecare a vaselor, insa compania care administreaza vasele a precizat ca acestea urmeaza sa iasa in larg duminica, 18 noiembrie, prin orasul Shimonoseki (sudul Japoniei). Balenierele, in fruntea carora se ca afla nava Nisshin Maru de 8.030 tone, vor porni in cea mai mare operatiune de vanatoare de balene in scop stiintific efectuata vreodata in Pacificul de Sud. Ele intentioneaza sa ia la bord si 935 de balene Minke si 50 de balene nordice cu inotatoare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.