La citiva pasi de Ambasada SUA, pe strada Batiste, se afla sediul central al casei de avocatura angajate de mafia autohtona, mai precis in cladirea Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Presedintele Inaltei Curti, judecatorul Nicolae P
La citiva pasi de Ambasada SUA, pe strada Batiste, se afla sediul central al casei de avocatura angajate de mafia autohtona, mai precis in cladirea Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Presedintele Inaltei Curti, judecatorul Nicolae Popa, s-a rastit joi la Comisia Europeana in cel mai pur stil ceausist. El a tunat impotriva "agenturilor straine", care au trimis trei reprezentanti pentru a evalua starea justitiei romanesti in pragul raportului de tara din ianuarie, si a acuzat CE de "ingerinta" in treburile justitiei romanesti. Trimisii CE n-au facut altceva decit sa intrebe care sint cauzele pentru care dosare penale de mare impact mediatic sint returnate pe banda la procurori pentru refacerea urmaririi penale. Desi in discutie sint cauze diverse, Popa a crezut ca cei de la Bruxelles ar fi preocupati strict de dosarul de coruptie al lui Adrian Nastase. Asa ca magistratul a gasit lesne explicatia: legea Monicai Macovei ar fi fost neconstitutionala, pentru ca a stabilit ca Nastase nu este chiar cel mai egal dintre paminteni si ca poate da cu subsemnatul in fata procurorilor si fara aprobare de la seful statului. I-a tinut isonul si presedintele Curtii Constitutionale, judecatorul Ioan Vida (sustinut de PSD), care s-a lamentat ca presa ar face "presiuni" asupra Curtii, ca isi permite sa comenteze cazuri aflate in atentia acestei instante inainte ca judecatorii sa se pronunte etc. Vida se pare ca n-a auzit de probleme de mare interes public, cum este marea coruptie, si de faptul ca Omerta este o atitudine tipic mafiota. In treacat fie spus, asa de intense au fost "presiunile" mass-media asupra Curtii, incit aceasta l-a servit cum nu se poate mai bine pe Adrian Nastase, cu o argumentatie ridicola, precum necesitatea "protectiei mandatului", chiar daca acest mandat s-a incheiat, ca doar pozitia de ministru n-o fi vreun titlu nobiliar, acordat pe viata, si noi n-am aflat inca.

Revenind la atitudinea Inaltei Curti, de casa de avocati angajata de marii corupti ai Romaniei, aceasta a aplicat si mai schiop decizia schioapa a Curtii Constitutionale. Mai precis, pe ilustri judecatori cu mentalitati de lachei ai noii nomenclaturi, i-a durut in cotul penal de principiul constitutional al neretroactivitatii legii. Asa ca pe linga Nastase s-a strecurat si Michi Spaga, al carui dosar a fost de asemenea retrimis la DNA. Nici unul dintre acesti mari aparatori ai "independentei" justitiei romanesti in fata "ingerintelor" Comisiei Europene nu a fost in stare sa explice, in mod convingator, ce trebuia sa faca procurorii daca atunci cind au demarat urmarirea penala impotriva lui Adrian Nastase legea nu prevedea avizul presedintelui. Trebuia Daniel Morar, seful DNA, s-o consulte pe Mama Omida, pentru a afla ce decizie va lua Curtea Constitutionala?

P.S. Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a avut o pozitie rationala, declarind ca intrebarile puse de reprezentantii CE nu reprezinta, in nici un caz, o "ingerinta" in treburile justitiei romanesti, ci este parte a colaborarii in domeniu dintre Bucuresti si Bruxelles.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.