Cei doi au mai multe in comun, decat s-ar zice la prima vedere. Faptul ca au fost cei mai tineri, la vremea lor, presedinti ai Camerei Deputatilor sau Senatului este doar o vesela coincidenta. Adevarata asemanare este faptul ca se tampesc fara sa-i o
Cei doi au mai multe in comun, decat s-ar zice la prima vedere. Faptul ca au fost cei mai tineri, la vremea lor, presedinti ai Camerei Deputatilor sau Senatului este doar o vesela coincidenta. Adevarata asemanare este faptul ca se tampesc fara sa-i oblige parintii. Actualul presedinte al Camerei s-a trezit destept intr-o dimineata si l-a acuzat verde in fata pe ambasadorul SUA, Nicholas Taubman, ca este mai hot decat Remes si mai abil decat Hrebenciuc. Corecta sau nu, aceasta afirmatie o pot face, eventual, eu, care ma reprezint pe mine, sau nici macar. In nici un caz unul care ii reprezinta pe cei 322. Una este sa dea foc la drapelul american un italian din Rahova si alta este sa dea cu palma in mamaliga presedintele Camerei Deputatilor.
In diplomatie adevarul face mai mult rau decat bine. Cu toate ca, in acest caz, Olteanu nici macar nu are dreptate. Taubman a sponsorizat campania lui Bush si a binemeritat un post amarat de ambasador intr-o tara spaganiera si prietena. Bine ca nu l-a omenit pe boierul Basescu, se alegea cu mana mezinei si cu un loc eligibil pe lista PLD, daca o exista asa ceva.
Uita Olteanu, in Romania coruptia este inca in fasa. Aceasta frageda institutie se afla inca in tranzitie. Noi suntem la stadiul de tuica si caltabos pentru o licitatie de magiun; in America, o fabrica de citronada poate face cadou Presedintelui un razboi.
De cand ne-a bagat lumea in Europa suntem mai tafnosi ca niciodata. Basescu se ia de italieni, Olteanu de americani (sa mai ziceti ca plastilina nu bubuie!). Observam cu stupoare ca Parlamentul italian contine mafioti si congresul american spertari. Devenim rasisti, ne luam de oameni din-te-miri-ce. Altfel, Olteanu imi aminteste de tragica aventura a licuriciului care a violat voiniceste un chistoc aprins.
Ca si ministrul Cioroianu leganat de camila, presedintele Camerei isi permite pareri de la o inaltime prea mare pentru el. Ambii vorbesc neintrebati in numele Romaniei cocotati pe ditamai demnitatile, fara sa-si puna problema ca nazbatiile lor pot afecta interesele romanului de rand. De exemplu, sunt niste alegatori care ar vrea si ei niste vize SUA, altii care nu mai vor sa vorbeasca prin semne prin Italia. Nu stiu cat ii facem noi de ras pe demnitari, dar eu nu mai am curajul sa spun ca am fost la gradinita de editorialisti cu Cioroianu, cand trec prin Ferentari, sau la groapa de liberali cu Olteanu, cand poposesc la Pescarul. Cat despre celelalte cateva milioane de imigranti, ei se simt protejati de autoritati ca broastele pe sosea.
In aceeasi gasca nabadaioasa isi face loc si vesnic tanarul, fondator al Partidului Pensionarilor, Petre Roman. Aseara a prestat la "Dansez pentru tine". Nu pentru notorietatea de armasar rasfatat uitat in fundul grajdului politicii romanesti a tropait el cu amanta la televizor, pentru propasirea noului partid si dreptate sociala s-a dezlantuit fiara vopsita din el. Si mai sunt pretendenti, care lupta pentru noi si prestigiul Romaniei cu arme din ce in ce mai sofisticate. Ultima, dar cu siguranta nu cea mai din urma, Alina Plugaru autointitulata actrita porno s-a alaturat PLD. Cu siguranta, la capitolul imagine avem doar de castigat.
Uite cum un editorial amarat se transforma in elogiul votului uninominal.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.