Cronica medicala
 Bucataria noastra nationala este, fara indoiala, una din cele mai gustoase din lume. Toti strainii care au ocazia sa faca cunostinta cu ea "se ling pe degete", vorba populara. Singurul nostru defect este ca abuzam cam mult de condimente. Este si acesta un exces care trebuie combatut. Unii cititori vor surade, adica tocmai aceia care nu concep masa fara "ardeiasi" bunaoara. Ca om ii inteleg, nu insa si ca medic. Or, cum ratiunea trebuie sa primeze pornirile instinctive, le voiu spune cateva lucruri cam... usturatoare. Pentru omul matur, mai ales, ardeiasul este otrava. Nu fara dreptate deci un profesor de farmacologie dela Paris zicea o data ca atotputernicul a vapsit ardeii in rosu (culoarea etichetelor ce se lipesc pe flacoanele cu substante toxice) pentru a reaminti muritorilor primejdiile acestui diavolesc condiment. Si acum o mica curiozitate istorica: ardeiul, ca tot ce este raufacator pentru noi, ca sifilisul, tutunul, jazz-ul, cocktailurile si gangsterii, provine din America. Sa mai pretinda cineva ca descoperirea acestui condiment constitue o data fericita in istoria omenirii!... Foarte multe afectiuni ale stomacului nu ar lua poate niciodata nastere daca cel care e candidat la boala nu ar aprecia farmecele ardeiului.