Stratul de zapada la Balea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, in Muntii Fagaras, a depasit, vineri, un metru, pericolul de avalanse fiind de gradul trei pe o scara de la unu la cinci, conform meteorologilor sibieni. Turistii nu pot schia in con
Stratul de zapada la Balea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, in Muntii Fagaras, a depasit, vineri, un metru, pericolul de avalanse fiind de gradul trei pe o scara de la unu la cinci, conform meteorologilor sibieni. Turistii nu pot schia in conditii optime la Balea Lac, desi este zapada suficienta, pentru ca aceasta nu a fost batatorita.

AVERTISMENT. Seful Salvamont Sibiu, Adrian David, a precizat vineri ca a€žle recomanda turistilor sa fie echipati corespunzator conditiilor de iarna si sa ia in calcul riscul de producere de avalanse pe culmi". Amatorii de schi, snowboard si de drumetii pe munte trebuie sa evite traseele inchise din Muntii Fagaras, din cauza pericolului de producere de avalanse, spun salvamontistii. Pentru a ajunge la Balea Lac, turistii sunt nevoiti sa foloseasca propriile masini, pana la Balea Cascada, deoarece nu exista niciun autobuz care sa circule regulat pana aici. De la Balea Cascada la Balea Lac accesul se poate face doar cu telecabina, Transfagarasanul fiind inchis circulatiei. Un drum dus - intors cu telecabina la Balea costa 30 de lei. In timp ce la Balea Lac stratul de zapada masoara 105 centimetri, in statiunea Paltinis, de langa Sibiu, zapada a ajuns la 18 centimetri. La Paltinis, conditiile de schi sunt bune, iar accesul in statiune se poate face si cu microbuze care pleaca din Sibiu, un drum dus - intors costa 20 de lei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.